Напишете дума/думи за търсене

Печено свинско по тоскански

необходими продукти:

2,5 кг свинско месо

2 стръка розмарин

1 с.л. копър

кората на 1 лимон

4 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

500 мл сухо бяло вино

2 глави лук на ситно

2 с.л. брашно

500 мл пилешки бульон

80 мл сухо червено вино

2 с.л. морска сол

бланширан зелен фасул и лимонови шайби за гарнитура

начин на приготвяне:

1 Счукайте в хаванче розмарина, копъра, лимоновата кора и чесъна. Изсипете зехтина и оваляйте добре месото. Покрийте и оставете да се маринова в хладилника за 4 часа.

2 Затоплете предварително фурната на 220°C. Сложете месото в тава и излейте виното. Натрийте го с морската сол. Печете 30 мин. Намалете температурата на 160°C и върнете във фурната за още час. Поръсете с лукa и оставете свинскотоо в печката, докато сосът от месото се избистри.

3 Покрийте готовото месо с фолио и оставете 15 мин си почине.

4 Към соса от месото прибавете брашното и разбъркайте. След минута изсипете червеното вино, за да се получи заливка за месото.

5 Сервирайте свинското с бланширан зелен фасул и лимонови шайби.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X