Напишете дума/думи за търсене

Този сезон маникюрът е минималистичен

Ярки цветове, брокати, фолио - маникюрът се превръща във все по-сложно произведение на изкуството. Най-новата вълна обаче отива в другата крайност - изчистен и дори минималистичен стил.

Основното правило в минималистичния маникюр е колкото по-малко, толкова по-добре. Ноктите се носят къси, предимно със заоблена форма. Поставя се основа, най-близка до естествения цвят на кожата, така че да не си личи дори, че има лак.
След това се добавят акценти, но не крещящи, не прекалено привличащи вниманието и в никакъв случай не ярки. Залага се на симетрия и оригиналност. Вариантите са многобройни - украса само с по една точка на нокът, с по една чертичка или със звездички.

Друг вариант е да се направи френски маникюр, но с двойна бяла лента - хем стилно, хем оригинално. Някои пък просто рисуват по една или две цветни линии по средата на нокътя. Но те отново не трябва да са прекалено дебели, нито в биещи се цветове. Напротив - търси се синхрон и колкото по-малка и незабележима на пръв поглед е украсата, толкова по-добре.

Много оригинален вариант е и когато се поставя цвят единствено в основата на нокътя - отново много тънка ивица. Може да е от един нюанс или от два подхождащи си. Идеален вариант е класическата комбинация от черно и бяло. Други използват единствено брокат или украса за нокти, които поставят върху прозрачен лак.
При този тип маникюр обаче, дори и да изглежда съвсем обикновен, е задължително да се постави добра основа и топлак. В противен случай минималистичният лак ще се окаже и нетраен. Някои препоръчват дори да се използва единствено топлак, който е мат, за да се постигне максимално изчистен ефект.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X