Напишете дума/думи за търсене

Сваляйте 3 кг на месец с този чай

Cпоред статистиките всяка четвърта жена е имала здравословни проблеми заради вредни протеинови диети или хапчета за отслабване. А в природата си има лек за всичко. Старите хора казват, че за всяко лекарство има чай, който би оказал същия церителен ефект върху организма. Когато говорим за хапчета за отслабване, това определено е чаят от корени на гръмотрън.

Извлечени от него смоли, соли и етерични масла са основна съставка на много от тези хапчета, но наред с още вредни вещества, които ускоряват ефекта, но създават различни проблеми.

На първо място трябва да се знае, че при билките се иска търпение и постоянство. Те са с удължено действие, тоест действат с натрупване. И второ - не може да се очаква магически ефект. Няма как чаят да топи килограми, ако храненето е така или иначе несъобразено с нормалните нужди на организма. Най-добре е да се съчетае със здравословен хранителен режим.

Как се пие

Изпозват се корените. Те съдържат етерични масла, дъбилни вещества, минерални соли, смоли, захари. А ето я и рецептата - 2 с.л. корени от гръмотрън се запарват за половин час в 400 мл вода. После се прецеждат и течността се пие на три части - по около 100 мл. Най-добре след хранене, а не на гладно. Запарката е най-добрата форма за прием, защото по този начин се запазва съдържанието на полезните етерични масла в корените.

Чаят има неприятен вкус - блудкав и горчив, който обаче може да се притъпи с чаена лъжичка мед и малко прясно мляко. Пие се 10 дни, а после се почива 5-7 дни. Не се препоръчва за подрастващи и е добре да се правят 3-4 курса (по 10 дни с почивки между тях) не повече от 2-3 пъти годишно.

Какъв е ефектът

Различен за всеки организъм. Едни свалят 6 кг за 2 месеца прием (тоест 3-4 курса по 10 дни с почивките), други - по 1 кг за 1 месец. Това, на което трябва да се обърне внимание, е, че чаят от гръмотрън има силен диуретичен ефект и убива апетита. Затова

не е подходящ за хора с ниско кръвно или хора, които не бива да приемат диуретици. Добре е първият прием - 3 пъти по 100 мл на ден, да се направи в почивен ден, за да се провери как ще подейства. Така, ако се почувствате отпаднали, няма да се налага да ходите на работа, а може да си почивате и, разбира се, да спрете чая. А и по-добре да сте вкъщи, имайки предвид, че билката стимулира честото уриниране. Бонусът от това диуретично действие е намаляване на целулита, който всъщност се дължи на задържане на вода. Билкарите я препоръчват и за възпаление на пикочните пътища, камъни в бъбреците, подагра и други заболявания. При някои е възможно да се появят стомашни киселини, което също означава, че приемът трябва да се спре.

Къде да я намерим

Корените от гръмотрън се продават във всяка дрогерия, а и в някои аптеки. Ако ще го берете, ще го познаете по разклоненото бодливо стъбло, дебелите листа и розовите цветове. Те цъфтят цяло лято - от юни до септември. Добре е билката да се бере преди или след този период, когато цветове още няма или когато са узрели. На височина растението достига около половин метър. Вирее край реки, но и по сухи песъчливи почви. Но не в планините - може да го намерите до 1500 м надморска височина.

Как да засилим ефекта

Някои аптекари препоръчват за по-силен ефект гръмотрънът да се пие заедно с чай от глухарче. Неслучайно и двете билки се съдържат в една от рецептите на Ванга. За затлъстяване тя препоръчвала отвара от 100 г кори зърнастец и корени глухарче и по 50 г корени гръмотрън, стръкове полски хвощ и плодчета копър. 1-2 с. л. от тази смес се варят 3 мин в 3 ч.ч. вода, киснат 1 час, прецеждат се и се пие по 1 непълна ч.ч. 3 пъти дневно преди ядене за 1-2 месеца. След почивка от 1 седмица може да се повтори. Но и тя препоръчва този курс да е придружен от нискокалорична диета. Защото билката е лечебна, а не вълшебна.

Както с всяко нещо, дори и с нейния благотворен ефект не бива да се злоупотребява, защото прекомерното отделяне на течности лишава организма от важни микроелементи - калий, натрий и т.н., които се съдържат в урината. Затова споменатите по-горе почивки между курсовете са задължителни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X