Напишете дума/думи за търсене

Това помага срещу псориазис

Нима някой има нужда от причини, за да среща тялото си регулярно с водата. Ако сте влизали наскоро в задушевна мотриса на метро или в компактен асансьор на административна сграда в натоварен час от деня, може би ще се съгласите, че редовното влизане в банята не е безусловно правило за всеки.

А то има предимства. Освен че е задължителен атрибут на личната хигиена на съвременния човек, колкото и изморен да е след тежък работен ден, къпането носи и ползи за здравето. Особено ако е в топлата прегръдка на ваната.

Успокоява нервната система

Безспорен факт е, че ежедневното напрежение се натрупва в организма и вечерта е времето, в което тялото има спешна нужда от добра доза релакс. Някои го постигат в неангажиращата компания на приятели след работа, други в тихото уединение с малко питие. А трети имат нужда от по-тежката артилерия на медикаментозната терапия, за да се преборят със стреса и раздразнителността. Почти невероятно е, но една топла вана може да свърши не по-малко чудеса.

Помага в борбата с псориазиса

Вана с една-две лъжици зехтин или кокосово масло може да помогне за облекчаване на неприятния сърбеж и лющенето на кожата, които това заболяване причинява. Специалистите обаче препоръчват да не прекарвате в топлата вода повече от 10 минути ежедневно, за да не изсъхва кожата прекомерно. Използвайте мека кърпа за попиване на водата след баня и нанесете предписания ви терапевтичен крем.

За здрав и пълноценен сън

Кой би се отказал от него. Вземете приятно топла вана, а след това се пъхнете в по-хладните чаршафи. Промяната на температурата провокира тялото да се настрои по-бързо на вълните на съня. И да остане на тези честоти за цяла нощ.

При настинка

Топлите водни изпарения може да помогнат на често запушения в това време на годината нос. Освобождават синусите и облекчават дишането. Ваната помага на тялото да се справи по-лесно и с болките в ставите и мускулите. Не пренебрегвайте и ароматотерапевтичните предимства на топлата вана. Добавете няколко капки от любимото си етерично масло и просто се предайте на блаженството.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X