Напишете дума/думи за търсене

6 бързи начина да укротим очната линия

Няма жена, която да е успяла с нанасянето й от първи път. Изкривяване на контура, размазване, бъркане в окото. И отново, и отново. Докато се предаде и затрупа очната линия на дъното на козметичната си чанта. Не че без очна линия не може, но не е нужно категорично да се отричате от нея. С повече упражнения и няколко трика ще й хванете цаката напълно.

По ръба на лъжицата
Очертаването на извит контур върху клепача може да е истинско предизвикателство за необиграната ръка. Наложете лъжица за еднократна употреба на затвореното око. Наместете я, така че да пасва мислено на желаната дъга за очертаване и действайте с очната линия покрай ръба на лъжицата. Добрата новина е, че с прибора може да постигнете изненадващо симетричен грим и на другото око.

Съвет: Използвайте лъжицата и докато нанасяте спиралата. Така няма да нацапате клепача и няма да развалите вече сложения грим.

Лепенка тиксо
Нещо толкова малко, просто, но и ефикасно стане ли дума за нанасяне на очна линия. Отрежете малка лента скоч и я залепете под ъгъл от външната страна на окото, така че да сочи към слепоочията. А сега нанесете очната линия и се възхитете на уменията си. Никога не е била по-тънка, просто излишното количество е върху тиксото.

Съвет: Не бързайте да сваляте тиксото, щом приключите с очната линия. Лепенката ще ви е полезна и за по-прецизно нанасяне на сенките.

Основа с молив
Това може да се окаже животоспасяваща процедура, ако не ви бива с изящното изкуство. Минете първо с молив по клепача, а отгоре повторете с очната линия. Оцветяването е далеч по-лесно от рисуването.

Съвет: Не използвайте много мек молив, за не стане линията на клепача твърде дебела. Подострете го добре.

Против разтичане
Много дами не обичат да носят водоустойчива козметика, която принципно би им спестила доста неприятности с грима, особено във влажно и в топло време. Ако и вие сте от тях, не бързайте да се отказвате от очната линия. Нанесете с четка малко пудра в подходящ за тена на лицето ви нюанс от външния край на окото до средата на долния клепач. По този начин създавате бариера, която пречи на очната линия да се разтича.

Коригиране на грешките
Сигурно се изкушавате да посегнете към продукта за сваляне на грим и да изтриете поразията от клепача. Всъщност, по лесно е да я замажете. Изчакайте да изсъхне и поправете кривата линия с малко фон дьо тен и с помощта на клечка за уши.

От пълен хаос към права линия
Ако все пак ви е непосилно трудно да укротите очната си линия, сменете подхода напълно – тръгнете по обратен ред. Нацапайте добре клепача, а след това започнете да изтривате от очната линия, докато не получите желаната извивка и дебелина на контура. В случая е абсолютно верен принципа, че не е важно как си вървял до целта, а че си стигнал до нея.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X