Напишете дума/думи за търсене

Идеи за хранене в офиса (+рецепти)

Често сме толкова заети в работата си, че забравяме да се храним пълноценно (или изобщо пропускаме обяда). А това може да доведе до проблеми със здравето и теглото. Предлагаме ви няколко идеи за полезни ястия, които можете да приготвите предварително и да вземете със себе си в офиса.

Киселото мляко е добър вариант, ако нямате време и възможност за нещо по-питателно. Този продукт ускорява обмяната на веществата, спомага за извеждане на токсините от тялото, подобрява дейността на сърдечносъдовата система, на черния дроб и бъбреците.

Варените яйца са богати на протеини, но освен това в тях има много витамин D, който отговаря за растежа и здравето на ноктите, косата и костите. В яйцата се съдържат и много незаменими мастни киселини.

Овесените ядки с право се смятат за една от най-полезните храни – съдържат много протеини и фибри, които спомагат за укрепването и растежа на мускулната тъкан. Богати са на минерали, желязо, йод, поради което са полезни за мозъчната дейност. Можете да ги смесите с кисело мляко за здравословен и вкусен обяд на работното място.

Изварата е чудесен източник на лесно усвоими протеини. В нея има много казеин – вещество с висока хранителна стойност, което може напълно да замени другите животински протеини. Изварата съдържа много метионин, който понижава нивото на холестерола, както и калций и фосфор, които спомагат за формиране и укрепване на костите.

Пилешкото месо е богато на витамините А, В и Е, които отговарят за здравината на костите, и глутамини, които стимулират дейността на нервната система.

Морските дарове са идеален начин да разнообразите менюто си в офиса. Освен че са вкусни, съдържат много цинк, желязо, витамини от групата В, както и омега-3. Повишават настроението и намаляват риска от хроничен стрес и депресия.

Запеканка с извара

4 порции/ 60 мин

Необходими продукти:

500 г извара

3 яйца

3 с.л. захар

5 с.л. грис

1 ванилия

1 ч.л. бакпулвер

сушени боровинки на вкус

стафиди на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сместете всички съставки с изключение на белтъците. Разбийте белтъците в отделен съд с щипка сол. Прибавете ги внимателно към тестото.

2. Загрейте фурната на 180 °C. Изсипете тестото в намаслена форма и печете 45 мин до златисто.

Пилешка салата с ананас

40 мин/ 4 порции

Необходими продукти:

2 яйца

домашна майонеза на вкус

1 консерва царевица

380 г консервиран ананас

2 краставици

300 г пилешко филе

Начин на приготвяне:

1. Сварете пилешкото филе и го нарежете на кубчета. Нарежете краставиците на сламки. Сварете яйцата и ги нарежете.

2. Смесете всички продукти и подправете салатата на вкус със зехтин и балсамико.

Морски дарове с варени яйца

20 мин/ 1 порция

Необходими продукти:

100 г сварени калмари

2 с.л. магданоз на ситно

2 ч.л. домашна майонеза

20 г пармезан

70 г сварени и почистени скариди

1 яйце

1 краставица

50 г маслини

Начин на приготвяне:

1. Нарежете краставицата на тънки кръгчета. Добавете калмарите и скаридите, магданоза и маслините. Смесете с майонезата.

2. Поръсете с настъргания пармезан и украсете с нарязаните твърдосварени яйца.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X