Напишете дума/думи за търсене

Какво да ядем, за да хубавеем

Храната обикновено се свързва с формата на нашето тяло, но всъщност от това какво ядем до голяма степен зависи и състоянието на кожата, ноктите, косата, както и цялостното свежо излъчване. При всички случаи, ако спазваме правилата за здравословно хранене, това ще се отрази благоприятно на целия ни вид. Но нека разгледаме някои конкретни храни, които, включвани редовно в менюто ни, имат властта да ни направят още по-хубави.

Стръкове ечемик

Може да си ги посадите у дома и да се радвате на разкрасяваща салата през цялата година. Зелените стръкове от ечемик забавят процесите на стареене, изглаждат неравностите по кожата, а на всичко отгоре подпомагат добрата фигура и отслабването.

Ядки и семена

Те защитават от свободни радикали и правят кожата по-еластична. По този начин се грижат да бъдем без бръчки. Особено полезен е бразилският орех - той е богат на селен, който от своя страна предпазва кожата от вредните въздействия на слънцето и забавя появата на белезите на стареенето. Освен това много от ядките съдържат цинк, а дефицитът на цинк означава риск от косопад.

Кайсии, боровинки и смокини

Пресни или сушени, кайсиите са идеални не само за здравото ни сърце, но и за кожата ни. Тези чудодейни плодове я подхранват и я поддържат по-млада и по-сияйна. Ако страдате от акне пък, опитайте с боровинки. Те имат добро въздействие при всякакви кожни проблеми. Същото важи и за смокините.

Мазни риби

Такива са скумрията, сьомгата, пъстървата, сардините. Те съдържат мастни вещества с много ценни свойства за кожата. Омега-3 мастните киселини, които дават на организма, помагат на тялото да произвежда антивъзпалителни вещества, забавящи процесите на стареене на кожата и нейното отпускане. Освен това поддържат скалпа в отлично състояние. Дефицитът им причинява сухота на косъма и загуба на блясък.

Бобови растения

Бобът, лещата и другите им „събратя“ дават на организма големи количества „добри“ белтъчини, които са нужни на косъма, за да расте нормално, и са незаменими за здрава и сияйна кожа.

Бира

Някои привърженици на здравословното хранене я смятат за забранена напитка, но в малки количества тя е дори полезна. Бирата е източник на силиций, който подобрява циркулацията на кръвта и на хранителните вещества към скалпа, а това бързо се отразява върху главите ни във вид на по-хубава и здрава коса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X