Напишете дума/думи за търсене

Етерични масла против бръчки и кожни проблеми

Въпреки че на пазара има достатъчно антиейдж продукти, повечето от тях са достатъчно скъпи и съдържат химикали, които биха могли да разрушат кожата в дългосрочен план. Вместо да прахосвате пари, ви предлагаме няколко естествени антиейдж масла, които са чудесни заместители на медицинската козметика.

Масло от морковено семе

Пълно е с антиоксидантни каротеноиди, което засилва имунния отговор на тялото срещу UV лючите, предпазвайки кожата от вредата на слънцето. Освен това те стимулират подмладяването на клетките на кожата и помагата при лечението на екземи и псориазис.

Масло от зърнастец

Богато на витамини, това масло е идеално за подхранването на суха кожа, за лечение на акне, за намаляването на хиперпигментацията и екземите.

Масло от нар

Високата концентрация на антиоксиданти, помага в превенцията срещу вредата от свободните радикали и забавя процеса на стареене. Киселините в него помагат за подхранването на кожата, увеличават еластичността и подпомагат регенерирането на клетките. Защитава и лекува сухата, раздразнената, изгорената и повредена кожа, както и такава засегната от екземи и псориазис.

Масло от нероли

Мощен антибактериален, антивъзпалителен и антисептичен дар от природата. Идеален за успокояването на раздразнена кожа, заздравява белезите, подобрява кръвообращението, намалява линиите и бръчките, както и избледнява стриите.

Масло от кипарис

Помага за кръвооросяването, укрепва кожата и намалява видимостта на варикозните вени и спуканите капиляри, видими под повърхността на кожата.

Масло от тамян

Регенерира клетките, намалява видимостта на белезите, тънките линии и бръчките. Приказно действие има върху отпусната кожа и в балансирането на pH-то.

Лимоново масло

Избелва тъмните петна и намалява появата на линии и бръчки.

Масло от сандалово дърво

Успокоява наранената и раздразнена кожа, като в същото време заглажда белези, тънки линии и бръчки.

Масло от смирна

Грижи се за здравината на кожата, за здравето и младежкия й вид.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X