Напишете дума/думи за търсене

Газирана вода: здравословната алтернатива

Коя е газираната напитка, към която посягате най-често, когато искате да се ободрите?

През лятото избираме предимно сладки газирани напитки като начин да се освежим, но истината е, че те не утоляват жаждата, а дори могат да ни накарат да се чувстваме още по-жадни. Освен това, повечето подобни продукти съдържат захар или подсладители, консерванти, оцветители, стабилизатори и овкусители, които също оказват своето влияние върху организма. Привидно тези напитки ни ободряват и ни дават енергия, но това въздействие е краткотрайно. Всъщност те водят до допълнителна дехидратация на тялото в комбинация с редица други странични фактори като:

• Наличието на захар увеличава нивото на инсулина в организма, което може да доведе до високо кръвно налягане, увеличаване на холестерола, диабет, напълняване и др.

• Фосфорна киселина – тя може да повлияе на способността на организма да усвоява калция

• Аспартам – подсладител, който се използва като заместител на захарта в диетичните подсладени напитки. Често аспартамът е наричан „сладкият убиец“. Той мoжe дa пpeдизви?a 92 paзлични и нeжeлaни cтpaнични eфe?ти зa здpaвeтo като например: глaвoбoлиe и мигpeнa, бeзcъниe, aлepгии, бeзпo?oйcтвo и др.

Ето защо когато ни се пие нещо газирано, но не искаме да жертваме здравето си, е добре да изберем газираната вода. Тя има редица плюсове, най-важният сред които безспорно е нейният натурален и чист произход. А какъв е нейният състав? Отговорът е лесен – вода и газировка. Газираната вода не съдържа никакви консерванти, оцветители или стабилизатори на вкуса. Тя носи естествено освежаване и утолява жаждата, а също така спомага за поддържане на здравословната хидратация на тялото. Освен това, газираната вода потиска апетита, което я превръща в съюзник на хората, които спазват диета. Ако консумирате газирана вода по време на хранене, ще изчистите вкусовите си рецептори и ще подготвите небцето си за всяка следваща хапка, за да можете да се насладите на вкуса на храната, дори да комбинирате различни по вкус продукти.

Газираната вода DEVIN Air например, която е разработена с помощта на шеф Виктор Ангелов, е чудесно допълнение към всяко меню. Удачно се комбинира с вино, пикантна храна, сладкиши, месо или сирена, а също така допълва вкуса на ястията, за да обогати усещанията по време на хранене и да ги превърне в специални моменти. Тя може да бъде и прекрасно допълнение към рецепти за коктейли, плодови сокове или кулинарни ястия. Опитайте да я добавите към домашен малинов сироп, сложете лед и няколко стръкчета мента, и ще получите освещаваща лимонада. Както и да поднесете газираната вода, не забравяйте да се насладите на вълнуващите балончета, които ще ви заредят с настроение!

X