Напишете дума/думи за търсене

Как влияе вирджинският орех на кожата

Хамамелис виргиниана, или вирджинският орех уич хейзълът, както са другите му имена, е една от съставките, в която производителите на козметика се кълнат.
Екстрактът от това растение е добър за всички типове кожа. Какви са предимствата му?

Сваля грима

Ако нямате под ръка правилната козметика за сваляне на грима, тогава бихте могли да си направите сами някаква помада, към която да посягате, когато се наложи.
Вземете 2 с.л. тинктура от вирджински орех, 2 с.л. бадемово олио, масло от жожоба или студено пресован зехтин, 2 с.л. филтрирана вода и 2 капки масло от чаено дърво. Смесете добре и нанесете върху лицето с тампончета за сваляне на грим.

Враг на мазната кожа

Това растение е добър помощник за собствениците на хора с по-мазен епител. Всичко, което трябва да направите, е да капнете няколко капки върху тампонче за грим и да натъркате участъците от лицето, които искате да почистите. Използвайте хамамелис виргиниана вместо тоник за почистване на лице.

Защитава от протриване на кожата след бръснене

Уич хейзълът е известен с антивъзпалителните си свойства, което може да се окаже незаменима за бикини зоната. Той възпрепятства подутините, които се образуват около фоликулите, след бръснене. Просто намажете участъка след епилация.

Облекчава слънчевото изгаряне

Въпреки старателно мазане на слънцезащитен крем се случва да пропуснем част от плътта, която изгаря мимоходом. Тогава на помощ идва отново това растение, което облекчава и успокоява препечената кожа.

Помага и при поражение от отровен бръшлян

Вирджинският орех помага и при контактния дерматит, причинен от досега с отровен бръшлян. Нанесете върху засегнатия участък настойка от растението, това ще помогне за намаляване на сърбежа и подуването.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X