Напишете дума/думи за търсене

Шията не трябва да издава възрастта

Ако не е добре поддържана и хидратирана, върху шията се появяват първите симптоми на възрастта още след навършване на трийсет. Това трябва да е една от най-обгрижваните зони, защото именно тя става издайник на годините.

Причината е, че кожата на шията е по-фина от тази на лицето и по-лесно става жертва на петна, отпускане, ранни бръчки. След 50-годишна възраст процесът рязко се засилва заради хормоналните промени в организма на жената. Но дори и при дамите, скоро навършили 30, на шията се проявяват последиците от недостатъчна хидратация, дразнене, дори неправилно положение на главата.

Още на 20

Козметици подчертават, че грижите за шията трябва да започнат още на 20-годишна възраст. Необходимо е нанасяне на хидратиращи кремове на шията и деколтето дори и без наличие на каквито и да било знаци за отпускане на кожата. Това се прави превантивно, за да се забави този процес.
След навършване на 30 специалистите препоръчват вече да използвате специални продукти за шия, които да стимулират кожата в дълбочина. Съществуват различни емулсии, кремове и капсули, предназначени да коригират и най-малките недостатъци по кожата още в зародиш. Нанасяйте такива всеки ден, не оставяйте кожата си суха.

Ексфолиране, но нежно

Специалистите препоръчват веднъж седмично да се прави пилинг на шията. Той обаче трябва да е нежен и внимателен, защото, както вече споменахме, кожата е много по-чувствителна. Но със специални продукти за шия нежният ексфолиращ масаж ще подобри устойчивостта на епидермиса и ще стимулира регенерирането на клетките.

Масажирайте

Най-добрият начин да се запазят свежестта и еластичността на кожата на шията,е да се подобри кръвооросяването в тази област. Затова всяка сутрин и вечер отделяйте по няколко минути за масаж, но бъдете внимателни. Той трябва да е нежен, внимателен, без да се дърпа или набръчква кожата.

Пазете се от слънцето

Слънцезащитните продукти са особено важни за жените над 30-годишна възраст. Никога не пропускайте да нанесете от крема си и на шията и деколтето, защото именно върху тях лъчите провокират появата на точки, петна и бръчки. А когато ви предстои дълго да сте на открито в слънчев ден, за шията изберете продукт със защита 50+.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X