Напишете дума/думи за търсене

Храни и подправки, които топят мазнините бързо

Почти всяка жена иска да се втали поне малко за лятото. Но как да стане това като има апетит? Решението е да се избират храни, които ускоряват изгарянето на мазнините в тялото. Кои са те?

Грейпфрут

Този плод е идеално средство за засищане на глада през топлите месеци. Той помага и при прилошаване от жегите. Изследвания сочат, че ако хапваме половин грейпфрут на всяко хранене или по 150 г фреш от него, може да отслабнем средно с 2 кг за 2 седмици. Тайната е, че той сваля нивото на инсулина в кръвта. Това потиска желанието ни да хапваме нещо в часовете между основните хранения. Ако не ви допада вкусът на грейпфрута, фрешът от него може да разредите със сок от портокал и лимон. Тази комбинация действа отслабващо, повишава имунитета и детоксикира.

Белтъчини

Те са нужни за образуване на мускулна маса. А колкото повече имаме от нея, толкова повече мазнини изгаряме, дори докато мързелуваме. За да се усвоят белтъчините, се изразходват повече калории, отколкото за усвояване на мазнините и въглехидратите. Добър източник на протеини са бялото пилешко месо, рибата, яйчените белтъци.

Пикантна храна и джинджифил

Лютата и обилно подправена храна помага за изгаряне на мазнините. Тя кара тялото да се поти повече, ускорява пулса, което води до ускоряване на метаболизма. Разбира се пикантните пържени картофи и нервозните кюфтета няма да помогнат в борбата с килограмите. По-скоро предпочитайте люти супи, салати или готвени ястия с месо. Добавеният джинджифил в храната или като отвара също топи мазнините, а и освежава.

Канела

Четвърт лъжичка канела към храната помага да се усвои по-ефективно захарта, както и да се намали нивото й в кръвта. В организма ни тя се превръща в инсулиноподобно вещество. Високото ниво на кръвна захар води до образуване на нови мастни отлагания. Канелата се използва в плодови супи, компоти, запеканки, кисели, пудинги, плодови рула, кафе. Може да се постави в сарми, да се добави в котлети, преди да се запекат, както и във варена риба, телешко и свинско.

Зелен чай

Смята се, че ако изпием 5 чаши зелен чай през деня, ще изгорим около 70-80 калории. Той регулира изпразването на червата, което помага за свалянето на килограми.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X