Напишете дума/думи за търсене

Как да останем красиви и след лятото

Цяла година чакаме лятната почивка. Подготвяме се месеци по-рано за онези 7 или 14 дни по бански, по сандали, по солени изгреви и песъчливи залези. Далеч от грижи и ангажименти. Искаме да сме красиви, секси. Да съберем лъчи, море, енергия, емоции чак до следващото лято. Често се случва обаче да платим това с красотата си. С коса, която не може да познаем, с кожа, която сякаш вече не е наша. Можем да поправим щетите с няколко бързи трика.

Вода, масла и ексфолиране срещу дехидратираната кожа

Признайте, с толкова много мокро в морето и около басейна почти забравихте, че трябва и да пиете. Сега отчитате грешката си, а тя е повече от очевидна особено по сухата кожа на ръцете и краката. Заемете се сериозно да възстановете водните си запаси. Третирайте кожата външно с подходящи продукти, съдържащи натурални масла и с по-гъсти формули. Не пропускайте също да ексфолирате кожата, за да се освободи от мъртвите клетки и грапавините и да възвърне свежия си вид след агресията на слънцето, пясъка, солта и ваканционния ритъм.

Балсам за устните

Те са силно уязвими през лятото, да не говорим че често остават пренебрегнати при нанасянето на слънцезащитен крем на лицето. Резултатът след ваканцията е лющене, суха кожа, понякога болезнени рани. За да не стои червилото ви след отпуската на пукнатини, намазвайте устните често и с обилно количество балсам в продължение на няколко дни.

Зелен чай и основно почистване на порите

Въобще нямате идея как сте се сдобили с пъпки. Истина е, че акнето не обича слънцето и морето. Като добавим и разнообразните нечистотии, с които кожата е в контакт по време на почивката, обривът и черните точки са в кърпа вързани. Направете качествено почистване на лицето след ваканцията при специалист, използвайте маска с хума и се поглезете с чаша зелен чай.

Розова вода и алое за зачервяването

То може да продължи повече, отколкото ви се иска. Дори може да си го занесете у дома след ваканцията. Съществуват много козметични продукти за успокояване на кожата при слънчево изгаряне, но не пропускайте да се възползвате от силата на натуралните съставки. Включете розовата вода и алое вера в бюти ритуала си за по-бързо възстановяване на кожата.

SOS за косите

Суха, чупеща се, без жизненост и блясък. Нужна ви е терапия за косата с масла. Подберете такива, които ще й върнат естествената красота и мекота и ще я възстановят от вредата на солта и слънцето. Бадемовото масло или от жожоба ще се погрижат за подхранването на скалпа, а кокосовото и маслото от лайка ще омекотят косата и ще я направят бляскава.

Витамини под очите

Кожата в тази зона на лицето е много чувствителна и има нужда от специални грижи. Осигурете й терапия след почивката с козметични продукт които съдържат повече витамин А и Е.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X