Напишете дума/думи за търсене

Апартамент от 80 кв. м се превърна в 4 малки жилища (галерия)

Смелото преобразяване на апартамента с площ от 80 кв. м в четири малки жилища е осъществено в стара сграда в центъра на полския град Вроцлав. Реконструкцията е по идея на архитектурното студио 3ХА, като един от дизайнерите му е направил интериор за себе си. Той е купил жилище с площ 29 кв м и с неголям бюджет го е превърнал в място с модерен и свеж дух.

Огромният плюс, с който собственикът - дизайнер е разполагал при създаването на интериора, е таванът с височина 3,7 м. Така разположението на две нива е било неизбежно, а крайният резултат е впечатляващ. Спалнята се намира под тавана и достъпът до там е по дървена стълба. Пространството под нея е оползотворено чрез превръщането му в гардероб и библиотека.

Старият дървен под не е сменен, но е обновен със светлосива боя. Белият цвят е вписан отлично, като едновременно създава усещане за простор и служи за скриване на дефекти. Например на старата врата, през която преди се е преминавало в друга стая на бившия апартамент от 80 кв. м. Сега тя умишлено е оставена като елемент от интериора, за да напомня деликатно за историята на сградата.

Снимки: homeguide.ru

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X