Напишете дума/думи за търсене

Кое е най-важното в живота на човека?

Ако трябва да отговорим на въпроса „Кое е най-важното нещо в живота на човека?“, то има един основен отговор, който едва ли някой би оспорил. Това е здравето на нас и близките ни хора.

В този контекст, сред основните заболявания на съвременния човек, които влошават качеството на живот на човека и често отнемат неговото право на живот, са ракът, диабетът, сърдечно-съдовите заболявания.

И докато човекът още със поставянето на основите на науката за здравето, търси начини за опазване на здравето си сред природата, днес вече знаем, че елементите, които се срещат в природата и ни заобикалят под формата на билки наистина крият потенциал, който е световно признат. Не случайно лечебните растения на България са търсени и изнасяни по целият свят. Именно поради този факт лабораторията ИноБиоТех създаде продукт, който е 100% натурален и цели да запази здравето на човека, още реди да е настъпило заболяване. Наименованието на продукта произтича от билката Котешка стъпка, но всъщност Клиновитал е тройна формула, базирана на студено пресован сок от Арония и гроздето Мавруд, както и на концентриран екстракт от растението Котешка стъпка (clinopodium wulgare L.). Клиновитал първоначално бе замислен като канцеропротективен препарат, благодарение на концентрирания екстракт от котешка стъпка, но в комбинация с Мавруда и Аронията се оказва чудесен продукт за профилактика и на сърдечно-съдовата система и хроничните възпалителни процеси в организма. Изборът на елементите в Клиновитал не е случаен, а е свързан именно с най-сериозните заплахи за здравето на съвременния човек, както и с неговите потребности.

Високата концентрация на сапонини в Клиновитал:

- има благоприятен ефект върху кръвните нива на холестерола;

- има антитуморно и антимутагенно действие, като по този начин сапонините намаляват риска от развитие на карциноми. Изглежда сапонините реагират с богатите на холестерол мембрани на раковите клетки, като ограничават техния растеж и жизнеспособност;

- посредством растенията, които синтезират сапонините е налице борба с инфекциите причинявани от паразити. Тоест, сапонините са изключителен имуностимулант. При употреба от човека те предпазват от вируси и бактерии;

- редуцират загубата на костна плътност, което важи особено за стероидните сапонини;

- е изключително силен антиоксидант. Този ефект помага при намаляване риска от рак и сърдечно-съдови заболявания.

- се характеризира и с други положителни ефекти. Така например концентрираните под вакуум и ниска температура екстракти от гроздето Мавруд и Арония осигуряват още един източник за набавяне на изключително ценни и полезни вещества посредством Клиновитал.

Аронията съдържа, органични киселини, пектинови и дъбилни вещества. Има високо съдържание на витамин Р - до 3000 мг%, като това е единственият плод у нас с такова съдържание на витамин Р. Следват витамините С, К, В, B1, В2, В5, В9. Съдържанието на йод в аронията е 3-4 пъти по-голямо от другите плодове. Помага на
на обмяната, кръвообразуването и тонуса, стимулира щитовидната жлеза, активизира пропускливостта и еластичността на кръвоносните съдове.

Биофлавоноидите от червеното грозде Мавруд и Аронията притежават противовъзпалително, съдовоукрепващо, антихепатотоксично, антидепресивно, имуномодулиращо и други фармакологични свойства. Към тях спадат спадат: антоцианите, катехините, проантоцианидините, флавонолите, фенолните киселини, транс-резвератрол и неговите производни и други. Червеното вино дължи противораковия си ефект (при рак на простата и на гърдата) на високото съдържание на транс-резвератрола. А в сорта Мавруд, концентрацията на транс-резвератрол е най-висока сред популярните у нас винени сортове грозде.

Не на последно място, сиропът е вкусен, което се дължи най-вече на аромата на червеното грозде Мавруд. Може да се приема както директно, така и след разреждане с вода или като добавка към натурални сокове, пюрета, кисело мляко и дори за гарниране на различни кулинарни сладкиши.

Хранителната добавка Клиновитал е един чудесен начин за превенция и борба със съвременните болести, преди те да са се появили. Клиновитал е 100% натурален продукт, който не съдържа консерванти, оцветители, допълнителни аромати и изкуствени добавки.

За поръчки

Тел: 02 865 92 56 или 0888 776 574

E-mail: [email protected]

Научете повече за Клиновитал на адрес www.clinovital.com.

X