Напишете дума/думи за търсене

Древни тибетски рецепти за здраво сърце, антистрес и младост

Тибетската медицина е една от най-старите в света и основно разчита на природната аптека за лечение.
Лекарствата, правени в древната тибетска култура, понякога съдържат в себе си стотици съставки.
Но почти винаги в тези източни илачи присъстват чесъна, лимона, джинджифила и меда.
Предлагаме ви три рецепти, които ще подобрят състоянието на кръвоносните съдове, ще помогнат в борбата ни със стреса и ще накарат тялото ни да се усеща по-младо.

Тибетската рецепта за здраво сърце и кръвоносни съдове

Този лек се използва за постепенното прочистване на кръвоносните съдове от мастни натрупвания, освен това предпазва от инфаркт и инсулт. Също така подобрява зрението и подмладява организма.

Необходими продукти:
1 кг лимони
300 г чесън

Начин на приготвяне:

1 Смелете лимоните и чесъна в блендера.
2 Сложете сместа в 1,5 л вряща вода и оставете да вари на средна температура за 15 мин под капак.
3 Охладете и затворете в буркан. Консумирайте по 50 мл всеки ден на гладно в продължение на 25 дни. След това е задължително да се направи пауза за 10 дни. След почивката можете да повторите лечението за още 25 дни, ако е необходимо. Като превантивна мярка може да повторите този процес два пъти годишно на всеки шест месеца.

Тибетски чай за антистрес и релаксация

Това лекарство се използва за релаксация и освобождаване от стреса. Смята се, че удължава живота.

Необходими продукти:

50 г настърган джинджифил
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. мед
щипка лют пипер
щипка анасон

Начин на приготвяне:

Сварете 2 л вода и я оставете да къкри в продължение на 5 мин. Добавете всички съставки във вече преварената и охладена вода.

Пийте по 1 ч.ч. от този чай преди всяко хранене. Посочените количества са достатъчни за 4 чаши.

Тибетски еликсир за подмладяване

Тази смес от чесън, мед и лимон е позната в тибетската медицина като естествен еликсир, който успешно забавя стареенето.

Необходими продукти:

10 глави чесън на ситно
сокът на 10 лимона
1 кг мед

Начин на приготвяне:

Смесете продуктите и изсипете сместа в буркан. Затворете плътно и оставете настрани за 10 дни. Консумирайте по 1 с.л. два пъти на ден - веднъж на празен стомах сутрин и преди последното хранене вечер.

Защо тези рецепти са така ефективни

Тези рецепти се състоят от четири полезни съставки - мед, лимон,чесън и анасон. Всяка от тях има множество ползи за здравето.

Чесънът

Чесънът предпазва кръвоносните съдове, понижава кръвното налягане и нивата на холестерола, намалява риска от инфаркт и инсулт. Освен това е полезен за предотвратяване на тумори, дава защита срещу много хронични заболявания.
Намалява риска от грип и настинка, унищожава чревните паразити, лекува гъбични и бактериални инфекции, укрепва имунната система, забавя процеса на стареене и може да облекчи умората и напрежението.

Лимонът

Лимонът има силни антиоксидантни и антибиотични свойства.
Той предотвратява натрупването на холестерол по стените на артериите и намалява общото ниво на холестерола, което от своя страна предпазва от инфаркт и инсулт.
Лимонът също забавя процеса на стареене заради противоокислителните си способности.

Пчелният мед

Той предпазва тялото от вредни вещества. Ако приемаме мед с лечебни билки, удвояваме лечебните свойства и улесняваме усвояването от организма.

Анасонът

Анасонът е от семейството на целината и магданоза. Листата му се използват за подправяне на салати, а семената – в сладкарството. На вкус е сладникав и има приятен аромат. Етеричното масло от анасон се употребява предимно за приготовяне на напитки, най-вече на ликьори. Маслото засилва кръвооросяването на кожата. Капнато върху хартия, етеричното масло прогонва насекомите.
Чаят от анасон улеснява отхрачването при остри и хронични възпаления на дихателните пътища, засилва стомашната екскреция и тази на жлъчния мехур и премахва спазмите при хроничен гастрит, жлъчна дискенезия и жлъчнокаменна болест.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X