Напишете дума/думи за търсене

Анахид Тачева: Последният път, когато видях Митко, ми донесе пари

Анахид Тачева Снимка: Архив

"Преди да тръгне за морето, дойде вкъщи да ни донесе едни пари. Това беше последният път, когато се видяхме. Разбрах, че на морето е бил много щастлив, дори е карал джет. Чудено си е прекарал. Малко обаче е прекалил с кафетата. Казах му, че трябва да спре цигарите, а не го направи. Продължи да пуши, уж от леките, пиеше и бяло вино. Не знам дали това са причините... След като му направиха аутопсия, се установи, че имал три аневризми. Не знам това от къде идва, просто нямам ни най-малка представа.. ". Тези неща сподели телевизионната водеща Анахид Тачева, която е майка на покойния Димитър Цонев, в интервю за вестник "Уикенд".

Тя разказа, че Димитър Цонев е бил в добро здравословно състояние, споделил на майка си, че пие смес от мента, глог и валериан и това му помагало много. Снаха й пък казала, че тв водещият вдигал кръвно. Цонев често ходел на караоке и според майка си не пеел никак лошо. 

Обичаше да готви и се справяше добре. Обичаше и да си хапва, а пиеше само бяло вино, което не е толкова полезно за организма, колкото червеното, коментира Тачева. Тя разказа, че със сина си за нищо не са се карали и не са имали проблеми, той бил много добре дете. Семейството живеело срещу "Балкантон" и всички обичали Митко. Майката го водила в телевизията и той никога не е създавал грижи. "Имаше добър характер, по това приличаше на мен", каза Тачева и допълни, че баща му Коста бил по серт, дори биел децата след втория им развод. 

Когато в училището на Митко се появили да търсят дете актьор за филма "Таралежите се раждат без бодли", той за първи опитал да направи това, което преди не знаел, че може - да си мърда ушите. Заради това го взели да участва във филма. Баща му обаче бил много против. Дори не позволил на сина си да отиде за втората част на филма. Не му разрешил да кандидатства и режисура, майката също посъветвала сина си, че да не учи толкова млад за режисьор, тогава бил на 18 години. Коста Ценов пък не искал децата му да се показват на екран.

"Той дори и мен ме спря за ВИТИЗ и понеже бях малка, го послушах. Щях да кандидатствам, бях се подготвила и щях да вляза. След това дойде конкурса за телевизията и без да питам Коста, се явих", каза Тачева.

Митко завършил право, направил си стажа и веднага след това започнал работа като журналист. Две години прекарал и в Женева, също като журналист. "Много добре се справи и като говорител на Царя", смята Тачева.

Според майката известността не е променила сина й. Той никога не е ползвал с привилегии. Записвах си на един лист какво не ми харесва в началото на телевизионната му кариера и го критикувах, въпреки че той се справяше добре, каза Тачева.

Цонев казал на майка си, че ще се кандидатира за директор на БНТ, когато е сигурен че ще го изберат. Относно новите водещи на предаването му "Още от деня" Анахид Тачева заяви, че харесва повече втората водеща, но разбрала, че това е временно и се търси външен човек, който да води предаването.

Митко Цонев тръгна с любов по пътя на телевизията. Първо Хачо Бояджиев го викна в едно младежко предаване, след това Кефалов съвсем случайно го видял на улицата и го извикал да го пробва за Новините в 23:00ч. Митко така и започна, разказа Тачева.

Телевизионната икона, каза още, че синът й не реагирал на злобата и завистта. Тя самата впоследствие разбрала, че синът й е имал проблеми заради завистливи личности. Неприятно било също, че го наричали "пъпеша" заради награда, която получил преди време.

Анахид Тачева заяви, че внукът й Митко е много различен от сестра си. Той е бил много праволинеен и амбициозен.

Анахид Тачева има още две дъщери - Теодора, която е в Италия и Ани - САЩ. Не е изключено тя да прекара Коледа в Щатите. В България тя ще се задържи най-много още месец. 

Вижте още какво сподели Тачева.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X