Напишете дума/думи за търсене

Снимай храната, ако искаш да отслабнеш

Да сядаш на масата с телефон и да правиш снимка на всяко ястие вече не е просто ексцентрично поведение, но и напълно необходимо, защото новото приложение Snap It използва фотосите, за да изчисли точно колко калории се готвим да погълнем.

Приложението използва визуално разпознаване, благодарение на което само с една снимка смартфонът може да различи стотици видове хранителни продукти, като бързо даде точната им стойност в калории. Пиле, картофи, салата, плодове – с основните групи храни, приложението не среща трудности. Според създателите рискът от грешка е от 3 до 13%. Освен храни, Snap It отчита и напитките, които понякога се оказват, че доставят голяма част от дневния калориен прием.

Има нужда от подсказване

След като се снима дадено ястие, приложението дава възможни съвпадения и потребителят сам трябва да избере за кое точно става дума и ако е необходимо да даде още малко детайли. Например, ако се снима суши, е добре да се поясни с бял ориз ли е, с какъв вид риба, има ли добавки като крема сирене и авокадо.

Ползвайки го, го обогатяваме

Все пак някои потребители се оплакват, че за момента приложението все още среща трудности да разпознава всякакви храни, особено тези, които са по-екзотични или рядко се срещат в САЩ. Но освен да избира от дадените предложения след снимка, потребителят може и да ги допълва и редактира, ако е необходимо. Така се добавят всякакви продукти от всички краища на света.
Създателите подчертават, че това е замислено така, за да може колкото повече се използва приложението, толкова повече данни да постъпват в него и то да става все по-съвършено.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X