Напишете дума/думи за търсене

Как да изгорим мазнините без фитнес

Имате нужда да свалите излишните килограми, а фитнесът ви се струва скучно занимание? Тогава може да изберете някой от изброените спортовете, които гарантирано топят мазнини.

Бокс
Този спорт изисква часове за обучение - от скачане на въже до спаринг, преди да се качи играчът на ринга за мач. Издръжливост, ловкост, придвижване и бързи рефлекси са само част от качествата, които ще придобиете чрез този спорт. В допълнение ще изгорите значителен брой калории. За 30-минутна тренировка по бокс се изгарят 324 калории.

Отборните спортове горят коремна мазнина
Екипните спортове като футбол, волейбол и баскетбол са високоенергийни дейности, които ви стимулират да се движите и мотивират, докато изгаряте калории. Докато футболът като цяло се играе на открито и е по-мъжки спорт, баскетболът и волейболът може да се играят в закрити помещения целогодишно. Променливото умерено темпо, съчетано с голяма интензивност на движението, осигурява ефекта на "интервали", където тялото продължава да гори калории при ниво на висока интензивност, дори когато спортистът се движи с умерени темпове. Тези спортове горят между 310 и 450 калории за 30-минутна тренировка.

Бягане и колоездене
Предимството на тези аеробните спортове е, че могат да се практикуват самостоятелно или като участник в щафетно бягане, или колоездачни състезания. Дори може да спортувате на бягащата пътека или на велоергометъра в уюта на дома ви, или във фитнес центъра. Колоезденето е отличен начин за тренировка без натоварващи упражнения. В зависимост от скоростта се изгаря около 300 или 400 калории за половин час. Карането на колело предлага чудесна кардио тренировка и развива мускулите на бедрата и прасците. Докато бягането влияе както на горната, така и на долната част на тялото.

Гребане
Ако времето е лошо, или не живеете в близост до гребна база, може да използвате тренажора във фитнес залата. Чрез гребане се изгарят до 377 калории за 30-минутна тренировка и се натрупва издръжливост, сила и мускулна маса в раменете, бедрата и бицепсите.

Тенис на маса и тенис на корт
Тук се съчетават всички енергични дейности, които изискват постоянно движение и концентрация. Докато тенисът на корт обикновено се играе на открито, този на маса може да се практикува и в затворено помещение. Изгарят се около 250 до 300 калории за половин часова сесия.

Плуване
Басейнът осигурява на сърдечносъдовите органи ползите от аеробните упражнения, без да е с натоварващо въздействие върху ставите. Възрастта, контузиите, спортното състояние или проблемите със затлъстяването може да изискват избор на спорт, който не поставя под голям натиск тялото. Независимо дали плувате спокойно около стените на басейна или правите олимпийски дължини, вие ще изгаряте до 360 калории за половин час в зависимост от интензивността на тренировката. Най-добрата за плуване тренировка се основава на интервални тренировки: плуват се две дължини, прави се кратка почивка и след това се повтаря.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X