Напишете дума/думи за търсене

Седмично меню срещу дерматологични проблеми

Дори и най-скъпата козметика няма да е ефективна, ако не се съчетае с правилен хранителен режим. Има продукти, които ще ви помогнат да се освободите от досадните дерматологични проблеми. Киселото зеле, което е характерно за българската зимна трапеза, съдържа много витамин С, поради което подсилва имунитета и избистря тена. Според много хора чесънът има остър и неприятен аромат, поради което го изключват от менюто си. Ако страдате от акне обаче имайте предвид, че той притежава мощни антибактериални свойства, които повишават имунитета и ликвидират пъпките. Ако искате да наситите кожата с витамини, включвайте редовно в менюто си пресни или кисели краставиците – те са източник на витамините А, С и Е, а освен това съдържат много вода и аминокиселини, които спомагат за борба с кожните проблеми.

Натуралният зелен чай без захар спомага за пречистване на тялото, както извежда токсините.

Доматите съдържат ликопен, който пази кожата от вредното въздействие на

слънчевите лъчи. Изключително богати са на витамин С и биофлавоноиди, съдействащи за регенерация на кожата. Редовната им консумация видимо кожните несъвършенства. Зехтинът е много полезен, ако страдате от акне. За да имате красива и здрава кожа, приготвяйте всичките си ястия именно с тази растителна мазнина.

Спанак с чесън и сметана

30 мин

2 порции

Необходими продукти:

500 г спанак

200 мл сметана

индийско орехче на вкус

1–2 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

морска сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Накиснете спанака във вода за 15–20 мин, измийте листата и ги подсушете.

2. Сложете сметаната в тенджера, прибавете малко индийско орехче и щипка сол. Загрейте на слаб огън и оставете за 8–10 мин., без да завира, като често разбърквате. От сметаната трябва да останат около 4 с.л. Свалете от огъня.

3. Загрейте растителна мазнина на силен огън и сложете нарязания спанак и чесъна. Посолете леко и разбъркайте, докато спанакът започне да сляга.

4. Отцедете в гевгир. Върнете обратно в тенджерата и загрейте, като бъркате постоянно. Прибавете сметановия сос и разбъркайте с вилица, докато сосът се разпредели добре върху всички листа. Поръсете със сол и черен пипер и сервирайте ястието топло.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X