Напишете дума/думи за търсене

Как да преодолеем бюти недостатъците на зимата

Дори и да сте любители на снега, ските и посребрените от мраз дървета, няма как да не забелязвате недостатъците на студения сезон. Как да ги преодолеете с минимум усилия?
 

Нашествието на пъпките
За никого не е тайна, че пъпките обикновено атакуват през хладния период от годината. Провокира ги тежката „зимна" храна и ниските температури. Противодействието? Преди всичко, започнете да приемате витамини и микроелементи. Ограничете кафето, шоколада и алкохолните напитки, а за сметка на тях наблегнете на млечните продукти, пълнозърнестия хляб, свежите плодове и зеленчуци.


Пазете главата
Модата да се ходи без шапка през зимата е напълно безумна, защото през главата тялото губи най-голям процент топлина. Което в комбинация с понижените защитни сили на организма може да ви докара доста главоболия - и в прекия, и в преносния смисъл. Затова най-добре си направете колекция от зимни шапки и я демонстрирайте постоянно.


... и ръцете също
Ако не се грижите за ръцете си в студения сезон, бързо ще забележите, че са станали сухи и зачервени. За да избегнете неприятностите, не забравяйте ръкавиците. Ръцете ще ви кажат едно голямо „благодаря", ако веднъж седмично ги глезите с контрастни вани, а преди сън нанасяте питателен крем.


Кожата също трябва да се храни
Много е важно да умеете да скривате проблемите зад доброто си самочувствие. Но това няма как да стане, ако кожата ви се нуждае от спешна помощ. Ако усещате лицето си сухо, не злоупотребявайте с горещата вода и почистващите средства и редовно нансяйте хидратиращ крем. Изпивайте поне по 8 чаши вода дневно и увлажнявайте въздуха на помещението. Всеки ден сутрин и вечер обтривайте кожата на лицето и устните с бучка лед - това е идеална тренировка за „съдовете" и ще ви избави от разширените пори. В студените месеци непременно използвайте балсам за устни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X