Напишете дума/думи за търсене

Странният случай на неостаряващите супермодели

90-те години ни дадоха няколко невероятни неща: Nirvana, интернет, вафла „Куку-руку”, но най-вече, супермоделите. Декадата, виновна за налагането на гръндж естетиката, ни запозна с едни от най-красивите жени, стъпвали ефирно върху планетата Земя. Какво се случва със Синди, Наоми, Кейт, Кристи и Линда днес и какви следи е оставило времето върху тях за изминалите две десетилетия?

Синди Крауфорд
Някои неща стават все по-добри с времето – виното, цените на имотите и Синди Крауфорд. В началото на кариерата си манекенката, която за кратко се пробва и като актриса (спомняте ли си въобще „Честни игри”?), отказа категорично да се раздели с емблематичната си бенка. Не само че не се подложи на козметична операция, ами я увековечи върху стотици корици и се разписа в рекламния алманах на Pepsi. В момента екссъпругата на Ричард Гиър се занимава активно с набиране на средства в борбата срещу детската левкемия, докато дъщеря й Кая направи дебюта си в моделството в ревю на „Версаче” на 11 години.

Линда Еванджелиста
Канадката е безспорно най-секси акордеонист на света. „Хамелеонът”, както я наричаха дизайнерите в апогея на славата й, е автори на крилата фраза: „Не ставам от леглото за по-малко от десет хиляди долара хонорар на ден.” Въпреки добрата си банкова сметка, Линда в момента съди френския милиардер Франсоа-Хенри Пино - съпруга на Салма Хайек. Еванджелиста иска 46 хиляди долара на месец за издръжка на сина си, който е дете на богаташа, с когото имаше четиримесечна връзка през 2005-а.

Клаудия Шифър
Германката, която дълго време беше лице на „Шанел” и държи рекорд за брой корици на списания, опровергава максимата, че блондинките не стареят красиво. Клаудия е в средата на 40-те си години, но марката Guess я покани в рекламната си кампания за 30-годишния си рожден ден. Явно фактът, че беше пет години гадже на магьосника Дейвид Копърфийлд е допринесъл за някой и друг трик, с който Шифър да се опълчи на годинките.

Ел Макферсън
„Тялото” беше прякорът, обожествяващ австралийската й фигура. В момента Ел Макферсън се е отдала на телевизията в ролята си на водеща на модните реалити предавания „Следващият топ модел на Великобритания и Ирландия” и на „Модна звезда”. Освен това е посланик на УНИЦЕФ и на RED – инициативата на Боно за събиране на средства за лечение на СПИН, туберколоза и малария.

Кейт Мос
Британката може и да е отговорна за налагането на прекалено изтънената фигура като модел за подражание, но бившата любима на Джони Деп, с когото трошаха наред лъскави хотели, краси най-новата корица на американския Vogue. И това е така, въпреки че навърши 38 години през януари. Кейт е майка на деветгодишна щерка, но все още се снима без дрехи за благотворителни кампании.

Кристи Търлингтън
Наричаха Кристи Търлингтън, която в продължение на 20 години беше лице на „Калвин Клайн”, „доброто момиче на модната индустрия”. Такова е и в живота. Съпругата на актьора Ед Бърнс е виден противник на пушенето, посланик е на организацията CARE и е автор на книга дживамукти йога, която практикува от години.
Явно гените на Ед, от когото има две деца, са доста добри, след като сестрата на Кристи - Кели, е избрала да се омъжи за неговия брат Браян.

Наоми Кембъл
Екзотичната Наоми има една от най-впечатляващите кариери на модния подиум, който и до ден днешен населява с газелската си осанка. Известна е със сприхавия си нрав, с няколко нападения на прислужници и, с разбитата глава на асистентката й и т.н. Освен това не прави компромиси с лукса, на който е свикнала, и банковият баланс на мъжете до нея винаги има поне седем нули след първото число. За няколко години неин интимен партньор беше руският бизнесмен Владимир Доронин.

Хелена Кристенсен
Неземно красивите очи на датчанката Хелена Кристенсен ще ни преследват, докато и последното копие от видеото Wicked Game на Крис Айзък се изтрие от лицето на света. Моделката е запален фотограф и за известно време е творчески директор на списание Nylon. Бившата любима на Майкъл Хътчинс - покойния вокал на INXS, е отдадена на борбата срещу рака на гърдата. Майката на 16-годишния Мингъс от актьора Норман Рийдъс твърди, че е пристрастена към сиренето.

Стефани Сиймор
Един от първите „ангели” на Victoria's Secret, Стефани Сиймор става безкрайно известна не само с краченето си по котешката пътека. Брюнетката е за кратко време любима на култовия Аксел Роуз и се снима във видеото November Rain на Guns N' Roses. Той я зарязва, защото тя му изневерява. Малко по-късно завежда дело срещу нея за нанесени физически и емоционални щети, твърдейки, че го е малтретирала на коледно парти през 1992-а. След раздялата им, Стефани започва да се среща с женения милиардер Питър Брант, а известно време след развода му се омъжва за него. През 2009 година, след 14 години брак и три деца, моделът отново влиза в редиците на неомъжените жени.

Ева Херцигова
Чехкинята със злато в косите става мегаизвестна благодарение на сутиените Wonderbra, по които полудяват милиони дами с неособено пищен бюст. По-късно Ева нахлузва „крилцата” на луксозното бельо Victoria Secret’s и денима на Guess. И този супермодел не успява да устои на магнетизма на рокаджиите и през септември 1996 година се омъжва за барабаниста на Bon Jovi Тико Торес. Две години по-късно двамата минават през бракоразводната зала, а девет лета след това Херцигова ражда първия си син Джордж.


Изключение

Карла Бруни

Свикнала от малка с разкош и богатство, италианката – наследница на империята за гуми CEAT, която от края на 50-те е под шапката на гиганта „Пирели”, произнася преди години думите: „Искам мъж, който притежава ядрена власт.” Речено-сторено. Омъжва се за бившия френски президент Никола Саркози, но по-добре да се беше прицелила в пластичен хирург за съпруг.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X