Напишете дума/думи за търсене

Художничка нарисува картина с кръв в знак на протест срещу Тръмп (Снимки)

Снимки : Туитър

Ексцентрична художничка представи последната си провокативна творба-изрисувана с кръв картина, чието послание изразява протест срещу избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп, информира Дарик. Платното бе представено в галерия „Самюел Фрийман" в Лос Анджелис.

За направата на картината са използвани 9 литра кръв, дарени както от художничката, така и от доброволци. Платното показва претворена версия на творба на Бетси Рос, изобразяваща шиенето на първия американски флаг.

В творбата на провокативната млада художничка Илма Гор, аристократично изглеждащите персонажи от картината на Рос са заменени с имигранти. „Картината е спокойна и обединяваща", обяснява ексцентричната художничка.

Гор набра солидна популярност след като представи живописната си творба „Направи Америка отново велика", която показва Тръмп гол и с миниатюрно мъжко достойнство. Картината бе оценена на 1,13 милиона евро след като бе представена в Лондон.

Авторката споделя, че е получила няколко смъртни заплахи след като е изразила критичната си позиция към новоизбрания президент на САЩ.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X