Напишете дума/думи за търсене

Сестрата на Христо Шопов го режисира в нов театър

Асен Блатечки, Димитър Бакалов, Албена Колева, Христо Шопов и Ириней Коснтантинов на откриването на Teatro.  СНИМКА: БУЛФОТО

За първи път Христо Шопов ще работи със сестра си Лиза в театъра. Тя също като него е актриса, но от няколко години показва, че се справя брилянтно и с режисурата. Сега пак ще влезе в тази роля, но този път ще поставя своя авторска пиеса. “Започваме репетиции в края на този или в началото на следващия месец. Участват Силвия Лулчева, Ирини Жамбонас и аз. Продуцент е Лидия Грънчарова”, разказа Христо Шопов, без да издава каквито и да е подробности за сюжета на пиесата.

Той самият странеше от театъра дълги години и развиваше филмовата си кариера. Получи световна слава, след като изигра ролята на Пилат Понтийски в “Страстите Христови” на Мел Гибсън. Шопов се върна на сцена първо с “Човек от Земята” в театър “Възраждане”, а след това направи “Догодина по същото време” в “Сити Марк артцентър”.

Третата му постановка ще бъде един от акцентите в новия театър Theatro. Той беше открит в събота с пиесата “Секси пране” с Албена Колева и Димитър Бакалов. “Много бихме искали с Theatro, който е на ул. “Върбица” 12, районът му да се превърне във втори театрален център на София, втори Бродуей”, обясни Ириней Константинов. С нови постановки в Theatro ще се включат още звезди като Асен Блатечки, Мария Каварджикова, Стоян Алексиев и Мариан Бачев.

На откриването на театъра Ириней Константинов обяви и учредяването на първите награди на името на известния режисьорГриша Островски. “Все още уточняваме всичко с мениджъра Димитър Бакалов. Най-вероятно наградите ще бъдат за най-добър млад актьор, млада актриса и млад режисьор и ще се връчват в началото на новия театрален сезон през септември”, обясни още Ириней Константинов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X