Напишете дума/думи за търсене

Кизомба - обяснение в любов с тяло

Кизомба е съвременен танц за двойки, който набира популярност по цял свят. Той е ново измерение от движения на две тела, които се докосват под звуците на ритмична музика, и който разказва една истинска любовна история със себе си. Чувствен, романтичен, съблазняващ и много секскуален - той неслучайно е наричан танцът на любовта.

Кизомба се появява сравнително скоро, през 80-те и 90-те години в Ангола, и е познат като „анголско танго“. То произхожда и наподобява традиционния анголски танц семба (предшественик на самба), но за разлика от сембата, което е танц и стил музика, музиката на кизомба е микс от португалски ноти и африкански ритми. В хореографията на този танц присъстват елементи от бачата и танго.
Характерно за танца е непрекъснатият допир между двойката. Бавните и чувствени движения, които определено изискват гъвкавост и издържливост. Колената на танцьорите са постоянно присвити, а чупките в ханша са задължителни. През по-голямата част има завъртания и повдигания на танцьорката, а мъжът поема цялата тежест върху себе си.


Уроци по кизомба се предлагат от скоро и у нас. Танцови групи, водени от знаменити чуждестранни хореографи, дават шанс на всички любители на латиноритмите да се потопят в света на „анголското танго“, наречено кизомба.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X