Напишете дума/думи за търсене

Лазаня с кайма и босилек

необходими продукти:

450 италиански салам

350 г телешка кайма

1/2 ч.ч. смлян лук

2 счукани скилидки чесън

800 г смлени домати от консерва

200 г доматено пюре

250 г доматен сос

1/2 ч.ч. вода

2 с.л. захар

1 1/2 ч.л. сух босилек

1 ч.л. копър

1 ч.л. италиански микс подправки (2 с.л. босилек, 2 с.л. риган, 2 с.л. розмарин, 2 с.л. мащерка)

1 с.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

4 с.л. магданоз

12 кори за лазаня

450 г рикота

1 яйце

1/2 ч.л. сол

350 г моцарела на филии

350 г настърган пармезан

начин на приготвяне:

1 В тефлонов тиган запечете салама, каймата, лука и чесъна на средна температура. Разбъркайте заедно доматите, пюрето, соса и водата. Овкусете със захарта, босилека, копъра, италианския микс подправки, солта, черния пипер и 2 с.л. магданоз. Оставете да къкри около час и половина, като бъркате от време на време.

2 Смесете рикотата с яйцето, останалия магданоз и 1/2 ч.л. сол.

3 Загрейте предварително фурната на 190°C. На дъното на тава сложете един пласт от месната смес. Отгоре сложете половината от корите лазаня. Върху тях половината от сместа с рикотата, а най-отгоре една трета от моцарелата. Отгоре сложете 1 1/2 ч.ч. от месната смес и поръсете с 1/4 ч.ч. пармезан. Повторете всичко с останалите продукти. Покрийте с алуминиево фолио. За да предотвратите залепване, поръсете със зехтин. Печете 25 мин. Махнете фолиото и печете още толкова.

Маслата, които се съдържат в босилека, са чудесни за сухата кожа, действат отблъскващо на акнето и псориазиса.

За още неустоими рецепти и съвети за бързо и здравословно готвене търсете новия брой на сп. "Рецепти за здраве".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X