Напишете дума/думи за търсене

Перлена изящност в малкото жилище (галерия)

Автор на този интериор е дизайнерката Елена Притула, която го е направила за себе си. Тя купува малкото жилище с площ 34 кв. м заради гледката към Москва река.

Целта й е била да разшири визуално пространството и да му придаде нежната лекота, присъща за квартирата на една дама. Затова е създала интериор, който е базиран на белия цвят. Но за да се избегне усещането за скука, Притула е добавила пастелни тонове, както и различни текстури. Дървеният под помага за това в малкото жилище да цари стилен уют.

Спалнята е издигната на подиум, под който има място за съхранение. Гърбът й е огледален и отразява прозореца, едва-едва прикрит с тънка бяла завеса. Отделена е от входната зона чрез ажурна решетка, чиито дизайн Притула е видяла в Мароко. Изработена е в Москва по поръчка. Фалшива камина допълва чара, а марковите мебели затвърждават високата класа на интериора. Бялото властва и в кухнята и в трапезарията, която всъщност представлява бар плот от изкуствен бял камък. Над него е елементът, който рязко контрастира - висяща лампа на холандския дизайнер Торд Боонте.

В банята перлената мозайка и огледалата правят пространството също свежо и по-просторно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X