Напишете дума/думи за търсене

Проблемът не е в жените, а в ерекцията на мъжете

За пореден път романсът в леглото с партньора се е превърнал в разочарование. И за двама ви. Каквито и усилия да полагате, нищо не помага да стигнете до същината на нещата. Сексът не се е случил, но мислите, че проблемът е във вас, не закъсняват да се появят.

Започвате да се притеснявате, че не сте достатъчно привлекателна и не възбуждате партньора си. В ума на обвързаните отдавна жени се прокрадва и страхът дали партньорът им не се е отегчил от годините секс само с една жена и не е прибягнал до решението любовница.

Проблемът често обаче далеч не е свързан с нашите опасения.

Разковничето се крие в способностите на мъжа да еректира.

Медицината обяснява този феномен с термина еректилна дисфункция (някогашната импотентност). Симптомите са затруднено получаване на ерекция или нейната преждевременна загуба.

Най-честите причини за липса на ерекция са на психическа основа.

Ако сте със съвсем нов партньор, нормално е да иска да ви впечатли с умения под завивките. Но предварителните му нагласи и очаквания за сексуалния акт с вас могат да му попречат на това да се отпусне и да еректира.

Стресът в работата, натовареният график на мъжа до вас са фактори, които могат да отключат подобен ефект.

Нивата на тестостерона на мъжете са главните отговорници за желанието за секс при тях. Умората, напрежението могат да го понижат значително.

При такива случаи говорим за психическа импотентност, която може да бъде превъзмогната. Ако мъжът получава устойчива ерекция, докато спи, то се предполага, че в този случай проблемът не е физически, а психически.

Физиологичните причини за еректилна дисфункция са вследствие на . увреждане на съдовете, увреждане на нервите, хормонален проблем, травми по пениса и употребата на някои медикаменти.

Психическата импотентност е най-честата, но пък затова е напълно разрешима. Приемете паузата в секса като засечка. Това не е болестно състояние на мъжа, а временен застой.

За да помогнете това състояние да бъде превъзмогнато, бъдете внимателна, когато говорите на интимни теми. Предразполагайте го и създавайте атмосфера за секс. Не натягайте нещата и с времето всичко ще си дойде на мястото.

Ако все пак и това не помага, има изследвания, които партньорът ви е добре да направи.

Кръвни тестове, за да се изключи вероятността от заболявания като хипогонадизъм и пролактином. При първото не се произвежда необходимото количество тестостерон и ексцесивна секреция на пролактин при второто. И двете водят до импотентност и проблеми на репродуктивните функции.

И при психологичните и физичните признаци на еректилна дисфункция е възможен приемът на медикаменти за подобряване на състоянието на проблема. Консултацията с психолог също е алтернативен подход, от който партньорът ви да се повлияе добре.

Не позволявайте на подобен род проблеми да разруши връзката ви или да кара единия от вас да се чувства непълноценен в нея. Работете заедно върху тяхното разрешаване, за да намерите удоволствието във всеки аспект на отношенията ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X