Напишете дума/думи за търсене

Морковени бисквити

необходими продукти за тестото:

1/2 ч.ч. брашно

1/2 ч.л. сода бикарбонат

1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. смлян джинджифил

1/4 ч.л. смляно индийско орехче

1 ч.ч. кафява захар

1/2 ч.ч. обезсолено масло на стайна температура

1 голямо яйце

1 ч.л. ванилия

1 ч.ч. овесени ядки

1 ч.ч. настъргани моркови

за плънката:

1/2 ч.ч. крем сирене

2 1/2 с.л. обезсолено масло на стайна температура

1 1/2 ч.ч. пудра захар

2 ч.л. ванилия

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 180 градуса. Застелете дъното на тава с хартия за печене.

2 Смесете брашното, содата, бакпулвера, солта, канелата, джинджифила и индийското орехче. Разбийте с миксер кафявата захар и маслото. Добавете яйцето и ванилията. На ниска скорост на уреда прибавете и сухите подправки. Накрая изсипете овесените ядки и морковите.

3 Направете от тестото еднакви кръгли бисквити и печете 14 мин.

4 За да направите плънката, разбийте с миксер крем сиренето и маслото на средна скорост. Прибавете пудрата захар. След като съставките добре се смесят, добавете ванилията. С получената смес намажете вътрешната страна на бисквитите и слепете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X