Напишете дума/думи за търсене

8 трика за намаляване на апетита

По-голямото количество от храната (80%) приемайте на закуска и обяд. В менюто включете покълнала пшеница. Тя е богата на витамини от група В и на фибри, което пречи на задържането на течности в тялото и не допуска натрупване на мазнини. Фибрите поемат течностите, набъбват и запълват стомаха, от което дълго време имате чувство за ситост.

За вечеря си сварете (най-добре - на пара) постно месо. То съдържа аминокиселини, които помагат за изгаряне на излишните мазнини и активизират хормоните, намаляващи апетита.

Използвайте сини чинии - този цвят като правило намалява апетита и спомага по-бързо да се наситим на храната.

Ментата намалява апетита. Изплаквайте устата си с ментолова вода или си измийте зъбите с паста за зъби.

Някои ухания намаляват чувството на глад. Към тях се отнасят ароматите на зелената ябълка, ванилията, канелата, грейпфрута.

Използвайте акупресура. Със средния пръст натиснете точката, разположена в средата на разстоянието между носа и устните. Това пропъжда желанието за ядене.

Дрехите, които са опънати по тялото, задължават да хапвате малко.

Отвара от пресен магданоз ускорява обмяната на веществата. Няколко чаени лъжички от зелената подправка залейте с вряла вода и варете 15 мин. Прецедете и пийте по половин чаша 2 пъти дневно.

Суха стрита коприва залейте с вряла вода и оставете 10 мин. Прецедете и приемайте няколко пъти на ден по 1 супена лъжица.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X