Напишете дума/думи за търсене

Режисьорският дебют на Деян Донков посветен на Крикор Азарян

Деян Донков играе с Иван Бърнев в постановката “В очакване на Годо”. СНИМКА: ТЕАТЪР “АЗАРЯН”

Деян Донков изигра повече от 40 роли в театъра и киното, а сега ще влезе в една съвсем различна - на режисьор. Ще го направи с пиесата на Самюел Бекет “В очакване на Годо”. За нея Донков се вдъхновява от работата и приятелството си с именития режисьор проф. Крикор Азарян. Затова и тя ще бъде посветена именно на него. А къде по-подходящо място да я постави от театъра, който носи името на Азарян?

В спектакъла Донков не само режисира колегите си Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов. А и той самият ще играе в него.

“Когато Деян Донков дойде с идеята да направи спектакъл точно на тази сцена и ми разказа причините за това, аз се изправих пред личната и искрена необходимост на един актьор да изрази преклонението си към своя учител, да направи опит да изкаже неизказаното”, обясни Яна Борисова, драматург и артистичен директор на театър “Азарян”.

Премиерата на “В очакване на Годо” ще е на 23 март от 19,30 ч.

Още един спектакъл ще е в памет на Крикор Азарян. Мариус Куркински, който е сред най-талантливите и обичани негови ученици, посвещава на големия режисьор моноспектакъла си “Черното пиле”. Той ще го играе в театър “Азарян” на 16 март - ден след като Крикор Азарян щеше да навърши 83 г. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X