Напишете дума/думи за търсене

Незрящият Крис има нужда от асистент, за да завърши университета (Видео)

"Здравейте, приятели, аз съм Крис. Много ви благодаря за цялата подкрепа, която ми давате до момента", са първите думи, с които незрящото момче се обръща към широката аудитория в социалните мрежи.

Кристиян стана известен с участието си в музикална вечер, част от популярно шоу в България. Тогава той партнира на Део, за да изпълнят заедно песен.

Крис е студент в Софийския Университет. Той се нуждае от помощ, тъй като иска да бъде пълноценен човек и да се дипломира.

Кристиян Григоров мечтае да реализира всичко, за което е мечтал. За целта му е нужен асистент, тъй като младежът е незрящ и в инвалидна количка. Има 158 часа месечно по програмата за личен асистент, по-малко от тези които е получавал досега. Тези часове обаче са недостатъчни, за да може да ходи редовно в университета.

"Малко са часовете, защото асистентът е необходим всеки ден без изключение. Ако ги разпределим по дните в месеца, това са по 5 часа дневно. Когато става дума за асистент на човек с увреждания, има нужда доста подготовка при транспортиране някъде.", каза Крис пред БНТ.

Кристиян Григоров СНИМКА: Фейсбук
Кристиян Григоров СНИМКА: Фейсбук
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X