Напишете дума/думи за търсене

Плюсове на връзката на работното място

Често работното място се превръща в идеална среда за създаване на любовни отношения. Много са предпоставките, които водят до това. В основата лежат обичайните неща за всяка връзка, а именно прекарването на повече време заедно и общите интереси. В службата си поне веднъж сте имали колеги, които са обвързани или женени. Или може би самите вие се колебаете дали пък да не излезете на среща с човека от офиса, когото отдавна сте си харесали. Голяма част от хората смятат, че такъв тип отношения имат само минуси, като на първо място поставят теорията, че когато се виждате често, ще си омръзнете бързо. Монетата обаче има две страни и всъщност връзката с колега има и много плюсове. Вижте кои са те.

1. Половинката е винаги на разположение

Когато половинката ви работи в съседния офис, е много по-лесно да контактувате. Ако пък живеете заедно, още по-добре. Така през деня обсъждате как ще прекарате вечерта, кой ще вземе децата от училище, какво да се сготви или кой да напазарува.

2. Няма опасност от прикрити доходи

Доказано е, че често единият в семейството прикрива доходи с цел да се подсигури за непредвидени разходи или чифт нови обувки например. Когато работите на едно място, ще е много по-трудно да скриете колко точно печелите. За добро или зло картите ще са свалени.

3. Ревността намалява

Сигурно ви се е случвало гаджето ви да ревнува неоснователно отнякой ваш колега. А всъщност ситуацията във вашите очи изглежда дори смешна, защото приемате въпросния колега единствено като приятел и човек, с когото работите.

Когато имате връзка с някого от екипа, той добре ще знае каква е работната атмосфера и няма дори да си помисли да изревнува от който и да е мъж в офиса. Освен това едва ли някой би се осмелил да сваля половинката ви, след като е запознат, че имате връзка и прекарвате целия си ден заедно. Би било равносилно на това да ви гледа и лъже в очите.

4. Покривате се

Случва се човек да закъснее за работа или да се издъни в някое свое задължение. В такива случаи е много по-леко да имате рамо, на което да се облегнете и да ви защити във всяка една ситуация.

Когато половинката ви е наясно какво правите и къде сте по всяко време на деня, лесно може да ви спаси кожата. С това обаче не бива да се прекалява. Ако човекът, с когото сте, е по-високопоставен от вас, може да започне да се говори, че сте облагодетелствани, именно защото сте негова половинка.

5. Имате общи интереси и теми за разговор

Има дни, в които се прибирате вкъщи и искате да разкажете на съпругата си случка от работата ви. Тя обаче не може да ви разбере напълно, защото е компетентна в друга сфера, но не и във вашата. Това е причина хората от една професия да имат по-здрави връзки. Когато хирургът се прибере вкъщи, му е много по-лесно да разкаже на жена си, която също е лекар, колко сложна операция е правил. И тя би отговорила напълно в тон с разказа му. Общите теми на разговор и интереси винаги са сплотявали хората. Други професии, в които най-често се създават отношения, са юрист с юрист или журналист с журналист. Много често в телевизията водещи са женени или обвързани с репортери или оператори. И всъщност комбинациите се оказват доста сполучливи. Темите на разговор никога не свършват и идва момент, в който се разбирате дори без думи.

6. Проявявате по-голямо разбиране един към друг

Прибирайки се у дома след дълъг и тежък работен ден, сте уморени, напрегнати и често дори не ви се разговаря с никого. Половинката се мръщи и не разбира какво чак толкова може да се е случило, за да сте толкова кисели.

Когато работите заедно, другият почти винаги е запознат с професионалните ви проблеми и често минава през същите неща. По този начин ви влиза в положението и осигурява нужното спокойствие без излишни драми.

7. Двама са по-силни и продуктивни от един

Колкото и голям кариерист да сте, колкото и да сте амбициозен, една друга гледна точка би ви отворила много повече врати. В работна среда рядко се създават приятелства най-вече заради конкуренцията и желанието за доказване. Затова невинаги очаквайте от колегите си да ви казват реалната си преценка за нещата и да са толерантни към вас. Ако обаче сред колегите ви е човекът, който ви обича, той със сигурност не би ви спестил нищо. Ще ви казва както позитивното си мнение, така и негативното, за да ви предпази от провал и в същото време да ви помогне да се издигнете и да блеснете. Обединени по този начин, едва ли някой ще посмее да ви подлее вода или да ви скрои неприятен номер, за да ви злепостави пред шефа например.

Все пак е добре да внимавате и да сте нащрек. Споделяйте професионалните си планове едва когато сте сигурни в отсрещния и отношенията ви са напълно проверени и доказани във времето.

8. Знаете винаги къде е другият

Не е сигурно до каква степен тази точка е положителна. Особено ако искате да скриете нещо от гаджето си. Работейки заедно, забравете за историите от вицовете, в които мъжът лъже, че е в командировка, а всъщност е с друга жена.

В един офис винаги се знае кой къде е и почти няма шанс да излезете от правия път. Ако пък сте достатъчно смели да го направите, се пригответе да бъдете обект на широка дискусия от страна на всички останали колеги. Нещо, което няма да е приятно нито за вас, нито за половинката ви.

9. Обядвате заедно и си правите неочаквани изненади

В забързаното ежедневие почти няма семейство, което да обядва заедно и да се вижда през деня. Това е големият плюс на обвързването с колега. Може да бъдете заедно по времето, когато за другите двойки е невъзможно.

Друго предимство е, че можете да си правите малки и неочаквани изненади един на друг. Милите жестове винаги внасят спокойствие и позитивни емоции във връзката. Цвете, оставено на бюрото, или бележка с нежно послание ще накара половинката ви да е усмихната през целия ден.

Ако имате по-голямо въображение, може да използвате ваши колеги да помогнат за осъществяването на някоя по-голяма изненада.

Освен че ще направите щастлив човека до вас, ще се издигнете и в очите на екипа, с който работите.

10. Прекарвате достатъчно време заедно

Една от най-често срещаните причини за разпадане на връзки е, че двойката не прекарва достатъчно време заедно. Всеки е зает със собствените си задължения и единственото време, в което се виждате, е рано сутрин и късно вечер. Така има опасност нещата помежду ви да започнат да се случват механично и да загубите тръпката.

Когато сте колеги, опасността от това намалява, защото си напасвате графиците и работният ви ден е горе-долу с еднаква продължителност. Освен това може да се виждате и през деня, когато си залипсвате. На тиймбилдинги и командировки сте заедно и не се налага единият да чака другият да се върне от пътуване. Това обаче е нож с две остриета. Трябва да се внимава със срещите, за да не се стигне дотам да си омръзнете и да започнете да се приемате по-скоро като приятели, отколкото като любовна двойка, в която да има страст и привличане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X