Напишете дума/думи за търсене

Заповедите на идеалната любовница

Уважавайте себе си

Колкото и да е странно на пръв поглед, дори особеностите на характера, които нямат отношение към секса, влияят на качеството на интимния живот. Например самоуважението - ако не го “отглеждате” в себе си, ако не му обръщате внимание, в какво можете да се превърнете? Или в женичка, загубила собствения си образ, или в злобарка, налагаща себе си и желанията си на всяка цена. И едната, и другата роля са доказателство за занижена самооценка.

Представете си, че мъжът се е настроил да дари на жена си удоволствие, а тя му отговаря:” На мен нищо не ми трябва, само на теб да ти е хубаво!” На езика на мъжа тази фраза може да се преведе така: “От тебе няма никаква полза, скъпи, но след като искаш да правим секс, ще ти угодя!” Нима такова държание може да възбужда? А дамите, свикнали да командват парада, мъжете често асоциират с майка си. Ясно е, че нито един нормален мъж не гори от желание за интимност с жена, напомняща за майка му. Уважавайте себе си и го накарайте да почувства, че на вас ви е хубаво с него.

Освободете се от стеснението

Мъжете остават неприятно изненадани, когато дама със самочувствие и разкрепостено поведение изведнъж започне да се притеснява, когато двамата останат насаме. Опитите да се увиете в завивката, да застанете по-далече от светлината, да дръпнете пердетата, убиват всякакъв романтичен пламък у мъжа. А ако се стряскате при всяко скърцане на кревата и шепнете, макар и с нежен глас: “Тихо, скъпи, могат да ни чуят (съседите, родителите, децата)”, всичко отива по дяволите! Тогава не се учудвайте, че предложенията на съпруга ви да правите секс, стават все по-редки.

Опитайте се да се преборите със своята стеснителност. Когато останете вкъщи сама, застанете разголена пред огледалото и вижте в какви пози тялото ви изглежда най-привлекателно. Купете си сексапилно бельо. Когато се представите с него пред мъжа ви, вие ще бъдете облечена, но това няма да му попречи да се наслади на вашите прелести. Полезно е и да поработите над своята самооценка.

Научете се да давате и да получавате удоволствие

Със секса историята е същата като с подаръците. Ако вие обичате да подарявате и това ви радва, но се стеснявате ужасно, когато на вас ви подаряват нещо, скоро и другите ще започнат да се чувстват неловко, когато получават подаръци от вас. А тези, които обичат да получават подаръци, но рядко радват обкръжаващите ги с такива, могат след известно време да се лишат от доброто отношение на приятели и роднини.

Всъщност при секса е още по-интересно. Човек е устроен така, че когато дарява телесно удоволствие, се възбужда двойно - и от собствените си действия и от реакцията на партньора. Затова най-хармоничните интимни отношения се получават при двойките, където няма ярко изразен лидер. Партньорите предават инициативата един на друг в зависимост от ситуацията. Жената трябва да прояви усет и досетливост, за да разбере в кой момент да поеме инициативата в свои ръце и в кой да се отдаде на желанието на “победителя” - т.е. на мъжа.

В любовта няма ограничения

Много двойки с напредване на възрастта си изработват схема, по която протича сексуалният им живот и рядко се решават на експерименти или въобще не го правят. Тук не става дума за снобизъм или притеснение. Просто не им стигат време и сили за това, тъй като еднообразието убива ентусиазма. Но в това няма нищо страшно. Лошото е друго - изработили си веднъж навици, съпрузите често “забравят” колко разнообразен е сексуалният арсенал. И когато нарушат нормите, които сами са си изработили, изпадат в паника, че нещо между тях не е наред. От подобни страхове страдат особено мъжете. Най-ефективната помощ тук може да дойде от жената. Затова когато забележите, че съпругът избягва интимна близост или се държи сковано в леглото, защото нещо се е променило, покажете му, че го обичате.

Мъдрата жена и умелата любовница знае, че в секса няма и не може да има правила. Когато нещо доставя удоволствие и на двамата, то също става “норма”.

Ако изпаднете в подобна ситуация, направете следния експеримент: предложете на мъжа си да промените времето, мястото или позата. Много мъже тайно си мечтаят за новости в секса, но са традиционалисти и не се решават те да ги предложат.

Говорете с партньора си и го изслушвайте

Смята се, че силният пол не харесва бъбриви любовници. Но това не е съвсем така. Истинската любовница знае кога и какво да говори на любимия си мъж, както и да го изслушва. Тези умения имат непосредствено отношение към интимния живот. Мъжете обикновено са подложени на стрес (от служебни проблеми или от задължението да се грижат за финансите на семейството) и често не са в най-добра сексуална форма. Това ги дразни и тревожи. Но ако им се отдаде да излеят душата си пред жена, която умее да ги изслуша и да им съчувства, те изпитват облекчение. И ако след това изпитат и сексуално облекчение в прегръдките на пазителката на тайните им, това за тях е допълнително удоволствие и стимул да съхраняват отношенията си с партньорката и да я възнаградят за грижите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X