Напишете дума/думи за търсене

Качамак с пилешко и босилек

богато на фибри

лесно

4 порции

15 мин

За 1 порция:

488 ккал

мазнини 14,4 г

холестерол 67 мг

въглехидрати 60,3 г

протеини 27,5 г

фибри 2 г

необходими продукти:

300 г царевичен грис

2 л вода (или според инструкциите на производителя)

1 ч.л. олио

300 г обезкостено пилешко месо

2 с.л. зехтин

2 стръка зелен лук

сол и пипер на вкус

нарязан босилек

начин на приготвяне:

1 Нарежете пилешкото месо на дребни парчета. Сложете го да се задуши със зехтина и нарязания лук за няколко минути в тиган на котлона. Овкусете го със сол и пипер и го поръсете с нарязания босилек.

2 Сложете водата да заври в тенджера. Добавете сол на вкус и олиото. Като заври, изсипете вътре царевичния грис. Бъркайте енергично, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.

3 Прехвърлете малко повече от половината от гриса в подходящ съд и с натискане го разстелете по дъното и по стените на съда. Разпределете пилешката плънка равномерно отгоре и я покрийте плътно с останалото количество царевичен грис. Загладете добре с мокра лъжица и оставете качамака да се охлади и стегне

Поднесете предястието с кисело мляко или със сирене, и по желание, полято с масло и червен пипер.

За още вкусни рецепти търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X