Напишете дума/думи за търсене

Мекият лазер удължава младостта на кожата

Лазер от ново поколение поддържа свежия и здрав вид на кожата и е идеално предложение за жени и мъже около 30-те, но не само за тях. Преимуществата му са, че не нарушава целостта на кожата, няма възстановителен период след процедурата, която продължава 20-30 минути, а резултатите се виждат веднага. И са трайни.

“Clear and Brilliant е щадящ фракционен лазер, който освежава кожата отвътре навън, прави я по-здрава, по-жизнена и сияйна, пояснява д-р Румяна Кожухарова. - Лазерната енергия и топлина създават множество микроскопични зони, които се запълват с колаген и еластин. В процеса на възстановяване те заместват увредената тъкан със здрава. Лазерът има сертификат от Агенцията по храни и лекарства за третиране на мимически бръчки, петна и лунички. Като ефект се позиционира между химическите пилинги, микродермабразиото и по-инвазивните лазери. По време на прилагането му не се нарушава целостта на кожата, възстановителният период е максимум 24 часа, а след процедурата може веднага да се ползва козметика.”

Предимства и ефект
Д-р Кожухарова казва, че терапия с този лазер, независимо от насочеността й, може да се прави и през лятото, когато по принцип не се препоръчват лазерни процедури. При всички други лазери движението е вертикално и има риск да се пропусне определено място или да се обработи повторно и да се получи изгаряне. При мекия лазер това е невъзможно заради специфичната техника на работа - плавно движение напред-назад, и заради перфектната оптична система, която предупреждава със звуков, светлинен сигнал и с изписване на екрана, когато има проблем.

“Това е единственият лазер, който може да се използва като антиейдж превенция при жени и мъже, без значение от фототипа на кожата и годините, допълва лекарката. - Една процедура отнема около 20-30 минути, зависи какъв участък се третира - лице, шия, деколте, ръце. Резултатите са видими веднага, а след няколко дни идва оптималният ефект.”

За около десетина минути се нанася обезболяващ мехлем и по време на третирането с лазера се усеща само леко затопляне, болка няма. Броят на процедурите зависи от възрастта и особеностите на кожата, както и дали целта е естетическо подобряване или е с медицинска насоченост. В общи линии са необходими между 3 и 6, като трябва се правят през седмица. Плюс на терапията с този лазер е, че кожата не се връща в изходна позиция, тъй като вече е задвижен механизмът на регенериране на собствения колаген и еластин в организма. И с всяка следваща манипулация се получава натрупване.

Сред положителните страни при работа с мек лазер е, че може да се допълва с процедури като термаж, филъри с хиалуронова киселина, ботокс и други. Но дерматологът може най-добре да ви консултира, както и да разберете от него в кои случаи не бива да се подлагате на терапията. Някои от противопоказанията, които са обичайни за всички лазерни процедури, са предразположеност към актинична кератоза, мелазма, розацея или други сериозни кожни заболявания (рак, активни инфекции, херпес, открити рани, обриви, изгаряния, възпаления, екзема, псориазис).

Ключовите думи за мекия лазер са превенция и поддържане. Лекарите в САЩ го използват успешно и след процедура с тежък лазер, за да поддържат ефекта й два пъти по-дълго от предвиденото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X