Напишете дума/думи за търсене

Стъклена терапия за интериора

Човек трудно устоява на красотата, а обитателите на големите градове имат още повече нужда да съзерцават естествени форми. Това са думи на Джейсън Гамрат, творец, който е изкушен от стъклото от 17-годишна възраст.
Към това добавя страстта си към цветята, за да създаде изкуството, което се надява да служи като терапия срещу сивото и забързано ежедневие.
Визитната картичка на живеещия в Сиатъл американец са орхидеите и хищните цветя. Всяко негово творение е точно копие на живото, но с височина до 3,5 м. Затова е изумително колко реално Джейсън пресъздава детайлите на всяко цвете със специфичния материал.


За да постигне обаче този поразителен резултат, той изследва подробно всяко цвете - как расте, как "се събужда" и "заспива", как се обръща към слънцето. Надява, че с произведенията си ще провокира зрителите да научат повече за удивителните форми в света на флората.
Творбите на американеца са показвани на различни арт форуми по света, а хотели и други обществени пространства купуват от тях, за да ги използват за уникално допълнение в интериора. Цената на един стъклен екземпляр от Джейсън Гамрат може да достигне 15 000 долара.

Снимки jasongamrathglass.com

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X