Напишете дума/думи за търсене

Как да преобразим антрето (галерия)

То е не просто място, през което минаваме, а в известна степен "лицето" на дома. Затова не е маловажно как изглежда, не само заради гостите и тяхното първо впечатление, но и заради нас самите и нуждата още от входа да усетим уют. Обновлението му понякога може да е бързо и лесно, стига да имате ясна идея за стила и да я съобразите с наличното пространство.

Промяна на стените

Един от най-евтините начини за това е боядисването им. По-светлите тонове са добре дошли, като се има предвид, че обикновено в това помещение няма естествена светлина. Не се колебайте да добавите някакъв елемент, като например лента в контрастен цвят. А защо да не използвате релефна боя? Автентичност на антрето би придала и стена в кирпичен вид. Ако я имате, може да я запазите и да обновите само околните зони. Друг начин за декориране е чрез използването на ПВЦ плоскости, а при по-висок бюджет и чрез декоративни камъни. Бихте могли и да пресъздадете любим градски пейзаж не само с декорация на стените, но и с необичайни мебели и допълнения, като пейка или лампа имитираща уличен фенер.

Подът

Не се страхувайте да експериментирате смело с него, макар да е ясно, че ще се цапа повече от останалите зони в дома. Килим с геометрична шарка или в контрастен цвят е красив акцент, който може да придаде динамика особено на по-тясното антре. Разбира се, преценете добре дали ще е по силите ви да го поддържате в свеж вид.

Огледалото

То е задължителен елемент. И защото трябва да сме сигурни за външния си вид на излизане, и заради безкрайните възможности, които създава за увеличаване визуално на пространството. Би могло да представлява също плъзгаща се врата на гардероб. Огледайте се и го разположете така, че да отразява добре светлината или важен обект с цел да получите усещане за повече обем.

Функционалност

Невинаги ви трябват класически мебели, за да бъде антрето функционално. Размислете дали да не олекотите интериора, като заложите само на закачалки и рафтовете на ниско и високо, както и на кутии за съхранение. Шкаф за съхранение на обувки внася компактност.

Артистичност

Антрето е подходящо място и за мини художествена галерия у дома. Поставянето на картини или други артистични елементи по стените или на рафтове е нелошо решения, особено, ако направите и подходящо насочено осветление. Съобразете мястото на лампата (лампите) и с височината на тавана.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X