Напишете дума/думи за търсене

Вертикални зони в малкото жилище (галерия)

Това жилище от 38 кв. м е разположено в историческия централен район Трастевере в Рим и е прекрасна илюстрация за комбинирането на изискан италиански вкус с величието на Древния град. Интериорът е на дизайнерите от Archifacturing, които са го реализирали чрез вертикално зониране, мебели по поръчка и бял цвят.

Разликата в нивата е половин метър, като в по-високата част от помещението е мястото на спалнята. Стъпалата към нея и подът й са място за съхранение с различен достъп, включително чрез голямо чекмедже и капаци.

Единственото отделено пространство в жилището е банята с тоалетна, чиято площ е само 3 кв. м. Около нейния куб е разположена кухнята. Мебелите са изработени по поръчка, а цветът на дъбовия под е обогатен с бял лак със сребрист оттенък. Усещането за простор е доста силно, заради добре преценения поток на естествената светлина и белите паравани на едната стена, чиято роля е да скрият гардероба. При разтварянето им той влиза в ролята на цветен акцент, който винаги може да разчупи интериора. Такава роля спокойно може да се припише на останалата част от стените, които са изпълнени в камък с традиционния за Рим светъл керемиден цвят. Въздействието му е подсилено от подгодящо избраното осветление.

Archifacturing успешно са подчертали местоположението на жилището в сграда от XVIII век, като са запазили гредите на тавана. Те са от тъмен кестен и естествено контрастират на белия цвят.

Снимки Archifacturing

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X