Напишете дума/думи за търсене

Най-ефикасните сутрешни ритуали за красота (+рецепта за маска)

Да изглеждате перфектно на сутринта след бурна или безсънна нощ никак не е трудно. Предлагаме ви няколко трика в тази посока.

Малко движение

Нищо не дава толкова енергия, колкото раздвижаването. Дори и да ви се струва непосилно, направете малко гимнастика (без да се преуморявате) под звуците на любимата си музика, или просто се разкършете. Така ще се заредите с положителна енергия и ще забравите за умората

Хладна вода

След раздвижването вземете душ, като използвате измиващо средство с цирусов или ментов аромат. Най-добре е да редувате топла с по-хладна вода – контрастният душ подобрява кръвообръщението, намалява отоците, свива порите на лицето и освежава. Внимавайте с кубчетата лед, с които обичайно съветват да обтривате лицето си сутрин – този метод е подходящ за вас, само ако имате плътна кожа без склонност към зачерявания, в противен случай може да постигнете неблагоприятен ефект. Не пропускайте да почистите лицето си, тъй като след тежка нощ кожата произвежда повече себум. Може да използвате скраб, освежаващ спрей или тоник. Подбретете козметика без съдържание на спирт – той изсушава и лицето изглежда уморено. Ако се наплискате с минерална газирана вода, ще се спасите от бледия тен.

Направете си бърза маска

Различните маски за бързо реагиране избавят кожата от подпухналост. Най-ефективни са готовите козметични средства, но ако нямате подръка, може и сами да си приготвите маска.

- Настържете или смелете в блендер 1 краставица и 2–3 ягоди. Дръжте маската на лицето 10–15 мин.

- Смесете 1 банан, 3 ч.л. извара, 1 разбит жълтък и съдържанието на 1 капсула витамин Е. След 20 мин измийте с топла вода.

- Загрейте леко 1 ч.л. мед, 5–6 капки сок от портокал или лимон и 1 ч.л. растително масло. Отмийте след 20 мин първо с топла, а след това с хладка вода.

Съвет

Използвайте крем против отоци

В козметичните магазини има голямо разнообразие от кремове против отоци, някои от които са с комбинирано действие против бръчки и тъмни кръгове. Сред най-ефективните домашни рецепти са тампоните, напоени със зелен чай и оставени да охладят в хладилник. Вместо чай може да използвате и кафе или кафе с мляко. Сложете тампоните на очите за 5–10 мин и мигновено ще усетите спадане на отоците.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X