Напишете дума/думи за търсене

БТВ свали "Шоуто на Слави"

Слави Трифонов и неговото шоу бяха спрени от излъчване тази вечер от БТВ. Вместо актуален епизод от "Шоуто на Слави" бе излъчен стар от концерт на Ку-ку Бенд с деца. В него водещ е сценаристът Иво Сиромахов, а не Слави.

На екрана на телевизията вървеше предупреждение към зрителите, че се излъчва повторение. "Планираният за днес епизод няма да бъде излъчен поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание", гласеше надпис, който преминаваше през няколко минути през екрана на телевизията.

Днес Слави изпрати ултиматум на политическите партии от новия парламент да приемат скоростно мажоритарното гласуване. Ако ли не заплаши да излезе на протест пред парламента.

Хора от телевизията разказаха пред "24 часа", че откакто телевизията има нов изпълнителен директор - австриецът Флориан Скала, мениджърите стриктно следят какво се излъчва. За да бъде спряно "Шоуто на Слави" най-вероятно той е говорил за референдума в стила на днешното си писмо, с което е нарушил договора си за забавно-развлекателно предаване. Новият шеф държал договорите да се спазват стриктно и да не се нарушава балансът. 

"Шоуто на Слави" се записва предварително от 20:30 часа и шефовете имат време да го гледат преди излъчването в 22:30.

Източниците ни разказаха, че в навечерието на изборите Слави Трифонов написал писмо на Флориан Скала, в което искал да представи лидерите на петте водещи партии според социологическите проучвания. Отговорено му било, че е недопустимо.

Не случайно в последните си предавания Слави казвал: "Внимавайте какво говорите, защото СЕМ гледа бТВ, а бТВ гледа нас!"

На сайта на бТВ е пубикувано съобщение, в което се казва, че политическите пристрастия на водещите не бива да влияят на работата им за телевизията. То е под скромното заглавие "Промяна в програмата на bTV за 27 март" и гласи:

bTV прави промяна в програмата си за вечерта на 27 март. В 22.30 ч. ще бъде излъчено повторение на епизод от „Шоуто на Слави”. Първоначално планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си.

bTV и „Седем осми” имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. Уважаваме професионализма на екипа на „Седем Осми” и опита им в създаване на развлекателни програми.

Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV.

От "Шоуто на Слави" отказват изявления, ще дадат пресконференция утре.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X