Напишете дума/думи за търсене

Кукенхоф - тук е раят на цветята (галерия)

Равнинните полета, простиращи се на юг от Харлем в посока към Лейден, са сърцето на холандските луковични полета, чиито луковици и цветове стоят в основата на милиарден бизнес и осигуряват препитание на няколко хиляди производители. Това разказват нашите приятели от сайта "Градовете на Европа" и ни поднасят букет от разкошни фотографии.

Красивите полета привличат туристи всяка година, които искат да видят отблизо това разнообразие от цветове. По средата на пътя между Харлем и Лейден се намират световноизвестните градини Кукенхоф - най-голямата цветна градина в света. Градината Кукенхоф е основана през 1949 г. по проект на видни производители на луковици, които искали да накарат хората да усетят радостта от отглеждането на цветя и да отглеждат повече цветя у дома си.

Буквално известна като „зеленчуковата градина”, Кукенхоф се намира на мястото на старо имение, където живяла графиня от 15-ти век. Тя използвала мястото за отглеждане на билки и зеленчуци, които после слагала на своята трапеза. Днес тук няма да видите билки и зеленчуци, а над седем милиона цветя, които са изложени по време на целия им цъфтеж. В допълнение, ако се окаже, че зимата е била по-сурова, домакините предлагат около 5000 квадратни метра оранжерии, в които са изложени цветя на закрито.

Ако решите да посетите градините Кукенхоф, то може да си предвидите цял ден за посещение на това приказно място. Препоръчваме ви, ако решите да посетите мястото, направете го рано сутрин, когато тълпите от туристи са по-малко. Повечето посетители предпочитат да стигнат до мястото с автобус, а в по-късните часове на деня превозните средства се препълват. На място има няколко ресторанта в пределите на целия парк от 28 хектара, а добре маркираните пътеки ще ви отведат през всички интересни места- покрай градините с нарциси, зюмбюли и лалета.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Stationsweg 166а, 2161 Лисе, Холандия;

Телефон: +31 (0) 252 465 555;

Как да стигнете до градините Кукенхоф:

- Чрез автомобил /Кукенхоф се намира между Амстердам и Хага и е лесно достъпен чрез магистрали A4 (изход Nieuw-Vennep) и A44 (изход 3, Лисе). Кукенхоф са добре обозначени след изхода/;

- Чрез автобус /можете да вземете автобус N54 от Лейден на всеки 15 минути/;

- Чрез влак /можете да вземете влак от Харлем до Лейден на всеки 20 минути и след това автобуса от Лейден/;

Работно време:

Градините Кукенхоф са отворени само по време на цъфтежа на цветята и сега са затворени. През 2017г. те ще бъдат отворени в периода между 21 март и 23 май.

Цени на входни билети:

Билет за възрастни - 16.00 Евро;

Деца /4-11 години/ - 8.00 Евро;

Деца /0-3 години/ - Безплатен вход;

Паркинг за кола - 6.00 Евро;

Организирани посещения /за групи до 25 души/ - 135.00 Евро /стойността на билета не е включена/;

За да се разходите виртуално из други забележителни места в Европа, посетете www.cities-of-europe.com.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X