Напишете дума/думи за търсене

Ако искате бели зъби, ползвайте дафинов лист (+рецепта)

Няма по-добро време от пролетта за промяна на навиците, с които да подчертаете красотата си, парирайки усилията на стреса и други „услужливи”фактори да препънат женствеността ви.

Дафинов лист за бели зъби

Ако искате зъбите ви да блестят като на холивудска звезда, търкайте ги два пъти в седмицата със сухо дафиново листо. Ябълките, целината и морковите са натурални „чистачи” на зъбите ви, а калцият в сиренето ги облицова с минерал, който ги предпазва от загниване.

Използвайте база за фон дьо тена

Някои му казват грунд, други – база за фон дьо тена. И понеже самият фон дьо тен досега е бил възприеман като база, звучи странно, че се нуждаете от нещо отдолу. Напоследък гримьорите са единодушни, че грундът (или базата) е приказен продукт за запълване на фини бръчици, прави кожата ви по-хидратирана и гладка и не дава на грима да „шава”.

Охладете се

Отделете малко кътче в хладилника за козметичните си продукти. Съхраняването на овлажняващите кремове и тези за околоочния контур на студено ще помогне за ухажването на раздразнената ви кожа и подутите очи. Ще намали зачервяването и ще съживи тена на лицето ви.

Оцветете косата си

Добавете няколко нежни кичури върху основния си цвят. Това е хитър начин да създадете впечатление за здрава и гъста коса. Ако ви липсва достатъчно блясък, използвайте „блестящ” спрей за коса, който прави дори изтънелите ви връхчета сияйни.

Лустросайте кожата си

Пилинг ръкавицата е пръв приятел на краката ви. Не само че премахва мъртвите клетки по кожата ви, но предпазва от подкожни косъмчета. Освен това стимулира лимфите и се опълчва качествено на целулита.

Красиви нокти

Не само обувките с платформи и десените на точки ще властват в пролетно-летните фешън тенденции. На мода ще е и закачливият маникюр. За да подготвите ноктите си за това модно пътешествие, яжте повече бадеми и лешници. Те ги правят по-здрави и ги предпазват от белене и цепене.

Дефектът в ефект

Добавете капка зехтин към шампоана или балсама и те ще станат много по-овлажняващи, правейки вашата коса мека и лесна за оформяне. Ако не сте доволни от балсама си за коса, винаги можете да го използвате като „крем за бръснене” на крака.

Весели крачета

Задава се сезонът на сандалите, а загрубелите пети не са най-привлекателната гледка. За да направете стъпалата си меки и красиви, в леген с топла вода сложете половин чашка оцет и потопете царствено крачета.

Направете си парфюм за коса

Приятният аромат на косата определено носи настроение на вас и праща феромонови сигнали към господата. Предлагаме ви рецепта за домашно приготвен парфюм, който да впръсквате върху влажна коса.

Рецептата

6 супени лъжици прах от козметичен въглен

5 супени лъжици смирна на прах

1 супена лъжица стрит тамян

1 супена лъжица калиев нитрат

2-3 капки масло от бергамот

2-3 капки масло от сандалово масло

клей от трагакант

Смесете въглена, смирната и тамяна и ги пресейте. След това към тях прибавете маслата от бергамот и сандалово масло. Добавете калиевия нитрат и достатъчно количество от трагакантовия клей, за да получите твърда смес. Затоплете сместа на водна баня, а след това я излейте в малки флакончета, които съхранявайте на тъмно. Когато искате да прибавите екзотичен мирис на косата си, подгрейте едно от шишенцата, отпушете капачката и оставете благоуханието да се „втъче” във влажната ви коса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X