Напишете дума/думи за търсене

Античният театър в Пловдив става сцена на митична модерна приказка, вдъхновена от Орфей

Юни месец ще донесе на българските почитатели на класическата музика необикновено преживяване. GermiArt & Entertainment и Държавната опера – град Пловдив представят „Орфей и Паганини“ – концерт-спектакъл, в който класиката среща мита, а модерното - античния дух. Резултатът е майсторски концерт-спектакъл, вдъхновен от тракийския герой Орфей и съвременния виртуоз Паганини, който ще се проведе на 10 юни в Античния театър в Пловдив с главно действащо лице - „Българския Паганини“ – виртуозният цигулар Марио Хосен.

Спектакълът ще открие вече традиционния Оперен фестивал в Пловдив – Opera Open 2017. Щ включва внимателно селектирани композиции, които проследяват музикалната следа за легендарния Орфей в класически произведения като оперите "L' Orfeo" на Монтеверди, "Orfeo ed Euridice“ на Глук, "Orphee aux enfers" на Офенбах и "Орфически танци" на Арнаудов.

Богатата програма, перфектно съчетана с новаторска мултимедия, впечатляващ драматургичен подход, оркестър, хор и балет ще бъде майсторски изпълнена от международен звезден състав, начело с Марио Хосен. В „Орфей и Паганини“ участие ще вземат още Aрена ди Верона Квартет, Мишел Деньов, който свири на кристален орган, начело с мецосопраното Никол Брандолино - една от младите надежди на Ла Скала, и оркестърът и хорът на Държавната опера – град Пловдив. Диригент на спектакъла, вдъхновен от романтичната история на Орфей и Евридика и влиянието й върху музиката на италианския романтизъм, е Жан Ферандис.

Безспорно най-подходящата локация за събитието е пловдивският Античен театър, адаптиран за съвременно изкуство и едновременно с това - носещ духа на отминали времена. Той посреща световните и родни артисти за магическия спектакъл на 10 юни като част от програмата на Пловдив за европейска столица на културата 2019 г.

Повече информация може да намерите във ФБ събитието на концерта. Билетите са в продажба през Eventim.bg и на касите на Държавна опера Пловдив.

X