Напишете дума/думи за търсене

Странният случай на Никълъс Кейдж и неговия счупен крак

Холивудската звезда Никълъс Кейдж, който си счупи крака докато снимаше в България, останал във ВМА около час в понеделник преди обед, съобщиха от там за "24 часа".

Известният актьор бил притеснен заради състоянието си, но приел фактите без излишни емоции. Тръгнал си с патерици. Лечението му ще отнеме 10-ина дни.

“Той се държа съвсем естествено, много бързо се разбирахме. Хората като него са много стриктни и слушат лекарите си”, разказа за "24 часа" доц. Неделчо Цачев от ВМА.

Кейдж е получил фрактура на глезена и е диагностициран и шиниран във ВМА , стана ясно вчера.

“Фрактурата е на външната част на глезена и не е от най-тежките, но изисква оперативно лечение. Това бе потвърдено и от личния лекар на Никълъс Кейдж, с когото той се свърза по телефона веднага след поставянето на диагнозата. С него бяхме във връзка през цялото време”, каза доц. Цачев, началник на Клиниката по травматология във ВМА.

Актьорът бил доведен във ВМА от домакините си за снимките в България “Ню Бояна филмс” по техен избор. Минал през спешното отделение, където бил прегледан и му направили рентгеново изследване. Снимката била изпратена онлайн на личния му лекар, който се консултирал на свой ред и било решено операцията да бъде направена в точно определена клиника в Лос Анджелис.

“Това означаваше 18-часово пътуване за него, за което се изисква подготовка и ние я направихме. Поставихме шина за имобилизация на глезена, той обу и специален ботуш, с който може да преминава през летищния контрол ”, обясни доц. Цачев. Изписали и терапия, която също била съгласувана с личния лекар на актьора. Част от нея е например препарат срещу образуване на тромби, за да се елиминира този риск, свързан с дългия полет.

След като се възстанови от травмата, Никълъс Кейдж ще се върне в България, за да довърши снимките. Той играе главната роля във филм, в който участват влогърите Аманда Керни и Виталий Здоровецки.

Холивудската продукция “211” се снима в киностудио “Бояна”. Двамата влогъри ще влязат в образа на семейна двойка. Дъжд от куршуми обаче ще развали семейната им идилия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X