Напишете дума/думи за търсене

Пролапс в тазовата област е сред причините за неволно изпускане на урина

Болезнена тежест в тазовата област, чувство за наличие на чуждо тяло във влагалището, неволно изпускане на урина, запек са част от неприятните усещания, свързани със смъкване (пролапс) на влагалище или матка. Промяната на анатомичното положение в тазовите органи не става изведнъж. В начален етап за жената е трудно да асоциира неудобствата си с наличие на физиологичен проблем. Заради отпускането на мускулатурата, например, осезаемо намалява силата на сексуалните усещания, а при по-сериозни последици от смъкването на органите, половият акт става затруднен и дори невъзможен.

Тежки раждания, менопауза, физическо претоварване, наднормено тегло създават условия за смъкване на органите в тазовото дъно. Какво може да се направи? Преди всичко е необходима професионална оценка на стадия, локализацията и вида на смъкването. Въз основа на тази информация могат да се дадат препоръки за възстановяване на тазовото дъно. Неволното изпускане на урина, причинено от пролапс на органите в тазовото дъно, е проблем, за който има категорично решение с бърз и траен резултат. 2 са основните подходи:

Консервативен, който включва група от упражнения за стягане на тазовото дъно, хормоно-заместителна терапия или физиотерапевтични процедури. Той е в състояние да помогне в първоначалния етап на проблема.

Хирургичен. В медицинската практика са разработени множество оперативни техники, сред които с отлична ефективност е възстановяването на тазовото дъно с биосъвместим имплантивен материал, наречен МЕШ. Мешът намира сериозно приложение в практиката на специалистите на ЛЕЙЗЪР МЕД, сертифицирани в Германия за поставянето му. Представлява мрежичка, която, поставена около смъкнатия орган, го повдига и прикрепя в нормалното му анатомично положение. Оперативното време е около час, придружено от еднодневен болничен престой, след което жената се връща към нормалното си ежедневие.

При изпускане на урина след кихане, кашляне или смях (или т.нар. стрес-инконтиненция) се използва друг имплантивен материал - слинг. Представлява фина лента, с която се фиксира анатомично пикочния канал и жената отново е чувство за сухота и има пълен контрол върху физиологията си.

За допълнителна информация:

тел. 02 4 760 760

моб. 089 952 11 01

www.lazermed.bg

X