Напишете дума/думи за търсене

Подходящи стайни растения за заети хора

Орхидея Фаленопсис

Тези 7 растения са идеалният избор за тези, които искат да имат жива зеленина у дома, но нямат особено много време да я обгрижват.

Монстерата е ефектна с разцепените си големи листа и е изключително издържлива. Достатъчно е да я поставите вкъщи на място, което не е огряно от слънце и да я поливате, когато видите, че пръстта е суха. Това ще е достатъчно растението да е жизнено и листата да не събират прах.

Спатифилумът е наричан от мнозина "Женско щастие". И това не е само защото е изключително красиво цвете и подходящо за спалнята, защото помага на добрия сън. А и защото единственото, за което трябва да внимавате при отглеждането му, е почвата да не изсъхва прекалено.

Дървото на живота е наричано от някои Дървото на парите. Това растение също е непретенциозно за отглеждане, защото лесно дава знак какво му е. Ако дебелите листа, които по принцип събират доста влага, се спаружат, значи има нужда от вода. Ако път пожълтеят, то е полято прекалено много.

Фаленопсис е видът орхидея, който се продава най-много и може да се намери в най-различни магазини, включително в кварталния супермаркет. За да се развива нормално и да цъфти, вкъщи трябва да я поставите на сравнително светло място и да я поливате само, когато около 2 см от горната част от специалната й почва са сухи.

Сентполията или теменужката може да е чудесен цветен акцент под прозореца. Поливайте, когато почвата изсъхне, като внимавате водата да не попадне върху листата.

Тиландсията е издържливо растение с интересен розово-лилав цвят, което обича край него да има много въздух. Може да го поливате веднъж на две седмици, като поставяте дъното на саксията в леген с вода за около час.

Каламондинът е цитрусов плод, който прилича на миниатюрен портокал, и който расте като стайно дърво. Има тъмнозелени листа и цъфти в бяло. Плодовете са ядливи, но според мнозина не особено вкусни. Трябва да държите дървото в слънчева стая и да го поливате веднъж седмично.

Монстера
Монстера
Спатифилум
Спатифилум
Дървото на живота
Дървото на живота
Сентполия (теменужка)
Сентполия (теменужка)
Тиландсия
Тиландсия
Каламондин
Каламондин
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X