Напишете дума/думи за търсене

Преди да се обеси, Крис Корнел изпял песен за смъртта

Рокаджията израства в Сиатъл и е изхвърлен от училище, когато е 15-годишен.

Легендарният рок музикант Крис Корнел се е обесил, съобщи Ройтерс. Тялото на 52-годишния вокалист на групите “Саундгардън” и “Аудиослейв” бе открито в банята на хотелска стая в Детройт в сряда. Около врата му имало връв.

“Обичам ви”, изкрещял музикантът към феновете си само 60 минути преди да се самоубие. На сцената на театър “Фокс” в Детройт Корнел изпълнил като последна песен култово парче, посветено на смъртта - In My Time of Dying, на легендарните “Лед Цепелин”.

“По време на моята смърт не искам никой да тъгува

Всичко, което искам, е да отнесете тялото ми вкъщи”, изпял Корнел пред над 6000 души. Песента е известна и мнозина музиканти са я пели. Смята се, че авторът ѝ се е вдъхновил от Библията.

Легендата на грънджмузиката се снимал с феновете и бил весел в сряда вечерта. Раздавал автографи и заявил, че в петък ще свирят в Охайо. “Той беше щастлив. По нищо не изглеждаше, че иска да се самоубие”, разкри охраната му.

“Аз съм се хвалил с тълпите, които събирах на концертите в Детройт през тези 30 години. Сега ми е жал за тези, които ще ни слушат на следващия концерт на друго място, защото с вас нищо не може да се сравни”, надъхал публиката изпълнителят.

Малко след концерта Крис Корнел и другите членове на “Саундгардън” били откарани с минибус в хотела. Минути след като музикантът се прибрал в стаята си, жена му Вики алармирала за възможен проблем с него. Тя се притеснила, че нещо не е наред, когато се опитала да се свърже с него и не успяла. Тогава се обадила на негов приятел и поискала да отиде да провери какво се случва. Той накарал охраната, която била пред стаята му, да разбие заключената врата и

го открили проснат на пода

Това се случило 5 минути след полунощ.

Все още се чакат резултатите от аутопсията, за да се установи дали е вземал наркотици и дали те биха могли да имат нещо общо с желанието му да сложи край на живота си. Семейството му обаче разкри, че той пиел ативан. Лекарството се използва за кратки периоди за облекчаване на симптомите на тревожност. Според близките му, ако го е предозирал, това може да му е повлияло на преценката.

В миналото Корнел е бил зависим от дрогата. Съпругата му е категорична, че с нищо преди това

той не е показвал склонност към самоубийство

Не бил в депресия, звучал абсолютно нормално, когато се чули преди концерта и след него. Полицията разкри, че певецът не е оставил предсмъртно писмо, но не уточни дали до тялото му е имало лекарства или наркотици. Властите искат да разберат какво е правил и с кого е говорил Корнел след края на концерта. 

Корнел и семейството му.
Корнел и семейството му.

Само преди една година феновете на Крис Корнел в България успяха да го видят на живо по време на

концерта му в Пловдив

Рокаджията израства в Сиатъл и е изхвърлен от училище, когато е 15-годишен. На 13 години започнал да се друса всеки ден, но след серия от кофти преживявания от дрогата спира година по-късно. Младежките си години прекарва като самотник, страдащ от агорафобия. На 16 г. започва да се занимава с музика и да свири на барабани. През това време

изкарва прехраната си като чистач и мияч на чинии в ресторанти.

“Това беше най-трудният период в живота ми”, казва Корнел в интервю пред сп. “Ролинг Стоун”. През 1984 г. основава “Саундгардън”. Бандата се превръща в една от най-успешните групи от новопоявяващия се гръндж стил в Сиатъл наред с групите “Алис ин Чейнс”, “Нирвана” и “Пърл Джем”. 

Крис Корнел (вляво) и останалите членове на “Саундгардън” през 2012 г. СНИМКИ: АРХИВ
Крис Корнел (вляво) и останалите членове на “Саундгардън” през 2012 г. СНИМКИ: АРХИВ

“Крис Корнел притежаваше глас, който можеше да премине от медена коприна в стържене на стъкло само докато мигнеш”, разказват негови близки. Един от най-добрите албуми на “Саундгардън” е Superunknown от 1994 г., в който беше включено и парчето Black Hole Sun.

След разпада на бандата през 1997 г. Корнел започва соло кариера и за 19 г.

издава 4 албума

През 2006 г. записва парчето You Know My Name за филма за Джеймс Бонд “Казино Роял”. През 2001 г. създава “Аудиослейв”.

Носителят на “Грами” и жена му Вики имат фондация за подкрепа на бедни деца. Двамата имат син и дъщеря.

Китаристът на “Лед Цепелин” Джими Пейдж туитна: “RIP Крис Корнел. Невероятен талант. Невероятно млад. Невероятна загуба...”

“Шокиран и натъжен съм. Той бе велик певец, автор на песни и прекрасен човек”, написа сър Елтън Джон.

Много от великите икони на грънджа от 90-те години на XX в. починаха от свръхдоза наркотици или като Кърт Кобейн след самоубийство, отбелзва в. “Дейли мейл”. 

Крис Корнел с Брад Пит и Стинг.
Крис Корнел с Брад Пит и Стинг.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X