Напишете дума/думи за търсене

Принцеса Шарлот - 2-годишната светска особа (галерия)

С останалите шафери на сватбената церемония.

На сватбата на леля си Пипа Мидълтън дъщерята на принц Уилям и херцогиня Кейт открадна вниманието на фотографите

Британският кралски двор има нова светска звезда. На сватбата на леля си Пипа Мидълтън, сестра на херцогинята на Кейбридж Кейт Мидълтън, тя почти засенчи виновницата за събитието – булката.

Едва ли някой не се е сетил за кого става дума – за нейно кралско сладунчество 2-годишната принцеса Шарлот. Заедно с брат си – принц Джордж, който ще навърши 4 г. през юли, те бяха без съмнение най-медиатизираните деца в света. По време на церемонията в черквата “Сейнт Марк Енгълфийлд” светкавиците на фотоапаратите бяха насочени по-често към двете правнучета на кралица Елизабет Втора, отколкото към Пипа и нейния съпруг – милиардерът Джеймс Матюс. От толкова много внимание Джордж дори се разплака, но

Шарлот се държа

като истинска малка

дама с британско

хладнокръвие

И двамата имаха важна роля в церемонията – бяха шафери и носеха малки кошнички в ръце, пълни с листенца от цветя.

Специално за случая, който медиите определиха като сватбата на годината, и двете деца на херцогиня Катрин и принц Уилям бяха облечени от испанската марка “Пепа енд Ко”. Особено прелестна беше малката принцеса с бяла рокличка, бежов колан с огромна панделка на гърба, обувчици в същия цвят и корона от цветя.

Като по-малка от двете кралски деца Шарлот едва наскоро зае своето място в протокола на кралските събития. Въпреки че е едва на 2 г. тя има своя биографична страница в Уикипедия. В нея може да се прочете например, че родената на 2 май 2015 година принцеса е четвърта по линия на наследяване на трона след дядо си Чарлз, баща си Уилям и брат си Джордж.

Новината, че Кейт и Уилям отново ще станат родители, бе официално обявена през септември 2014 г., а месец по-късно дворецът обяви, че бебето трябва да се роди през април. Шарлот обаче проплака с известно закъснение – в началото на май в болницата “Сейнт Мери”, където се роди и принц Джордж. Бащата прин Уилям присъства на раждането. По-малко от 10 ч след това Шарлот за първи път бе представена на британците пред клиниката. Следващата нощ Тауър Бридж, Окото и пощад “Трафалгар”

бяха осветени в

розово в чест на

новото попълнение

на династията Уиндзор. На 4 май раждането на момиченцето бе отбелязано и топовни салюти от Хайд парк и Лондонската кула. Ден след това бе обявено и името на принцесата – Шарлот Елизабет Даяна.

Официални портретни снимки на Шарлот бяха разпространени за първия ѝ рожден ден през 2016 г., но херцогиня Кейт и преди това обичаше да снима децата си и да пуска техни фотоси в мрежата. На навършването на годинката Шарлот получи подаръци от 64 страни. Премиерът по онова време Дейвид Камерън ѝ поднесе книга с приказки на Ханс Кристиян Андерсен. Американска компания за добив на сапфири от САЩ пък ѝ

изпрати бебешка

хлопка от бяло злато

за около $ 40 000

Шарлот направи първата си публична поява на балкона на Бъкингам на 11 юни 2016 година, а през септември същата година родителите ѝ я взеха със себе си на посещението си в Канада.

Още тогава стана ясно, че бебето е кротко, не капризничи и не изглежда никак глезено, затова пък е способно да умили всички с чара си. Според медиите Шарлот наистина е била перфектното бебе – започнала е да спи по цяла нощ след третия месец и е проходила веднага след навършването на 1 г.

На втория рожден ден на Шарлот през май дворецът пусна нови снимки и на тях се видя, че принцесата вече не е бебе, а малка госпожица. Снимките бяха направени от собствената ѝ майка Катрин, която твърди, че иска да опази колкото е възмоцно по-дълго личния живот на семейството. На тях освен че е облечена в много британски стил, малката аристократка вече проявява характер – гледа решително в камерата със сивосините си очи. Мнозина сравниха портретните фотографии с тези на баба ѝ Елизабет на същата възраст и откриха поразителна прилика.

Едва двегодишна, Шарлот вече има кръстени на себе си червило, пуснато на пазара от дизайнера Марк Джейкъб, и хризантема, показана на изложението за цветя в Челси. 

Принцеса Шарлот с майка си на сватбата на леля й Пипа Мидълтън.
Принцеса Шарлот с майка си на сватбата на леля й Пипа Мидълтън.
 
Шарлот на 2-годишния си рожден ден.
Шарлот на 2-годишния си рожден ден.
 
Първата публична поява на принцесата на балкона в Бъкингам.
Първата публична поява на принцесата на балкона в Бъкингам.
 
Принцесата направи фурор в Канада, която посети с родителите си през есента на 2016 г.
Принцесата направи фурор в Канада, която посети с родителите си през есента на 2016 г.
 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X