Напишете дума/думи за търсене

Божана победи в "Мастършеф"

Божана е новият победител в "Мастър шеф" България. Това е третият победител в историята на кулинарното шоу в България - след Симеон Червенков и Севда Димитрова. 

Второто място бе за Димитър.

Битката за 100 000 лева тази вечер премина в 4 кръга за тримата финалисти - Божана, Димитър и Росица. Първото готвене бе с тема "Амюз буш" (ордьовър в една-две хапки). След като журито опита от ястията на тримата финалисти, от спринта към победата отпадна Росица. 

Пътят към победата за двамата финалисти бе в три стъпки. Темата, в която Димитър обедини трите си ястия, които представи пред журито, бе подчинена на българската тематика и нашенския вкус. Божана избра ястията й да са в стилистиката вода-земя-въздух. 

Във второто готвене в кухнята на "Мастър шеф" финалистите трябваше да приготвят предястия. Димитър заложи на традиционния български вкус - два вида таратор, а Божана пренесе журито на морското дъно - миди Сен Жак, водорасли и стриди.

Третото готвене за 100 000 лева бе на основно ястие. Димитър се представи с дроб сарма с лимец, агнешки котлет, репички и цвят от тиквички. Божана  реши да готви гурме от мозък, стомах и език, наречено "Горска пътечка". 

Последната крачка в състезанието за най-добър хоби готвач бе в приготвянето на десерт. Димитър заложи на сфери от шоколад със свежи плодове, а Божана - пат а шу (кълбо от парено тесто).

Вчера наградата на публиката в "Мастър шеф" отиде при Росица. По време на откриването на ресторанта на миналогодишната победителка в "Мастър шеф" - Севда Димитрова, тримата финалисти представиха пред гостите по едно свое ястие, а след това публиката гласува с картонче с името на своя фаворит. Така статутката отиде при Роси и нейния крекер с моцарела с маслодайна роза. 

Мигът, в който Божана получава наградата си
Мигът, в който Божана получава наградата си
Божана в кухнята на "Мастър шеф"
Божана в кухнята на "Мастър шеф"
Димитър при последното си готвене в шоуто
Димитър при последното си готвене в шоуто
Росица отпадна първа от надпреварата за 100 000 лева.
Росица отпадна първа от надпреварата за 100 000 лева.
Божана
Божана
Димитър
Димитър
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X